Σινσινάτι: Ανάμεσα σε 5 παίκτες η μάχη για το Νο4

Το Western & Southern Open είναι το τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν από το US Open με όλα τα μεγάλα ονόματα να δίνουν το παρών στο Οχάιο (όλο το Top-20 μετά από 10 χρόνια) με τους περισσότερους από την πρώτη 10άδα να έχουν τα δικά τους κίνητρα για να προχωρήσουν όσο μπορούν ψηλότερα στη διοργάνωση. 

S-T-A-C-K-E-D

For the first time

at an ATP Masters 1000 since 2013, all of the Top 20 are in Cincinnati this week!@CincyTennis #CincyTennis pic.twitter.com/17RX4aZWKX

Tennis TV (@TennisTV) August 15, 2023

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 7/10 του Top-10 έχουν ένα επιπλέον κίνητρο από τους υπόλοιπους με τους 5 από αυτούς να μάχονται για το Νο4 του κόσμου, αμέσως μετά το τέλος του τουρνουά, γεγονός που θα τους δώσει ένα πιο βατό (θεωρητικά πάντα) μονοπάτι στο US Open αποφεύγοντας τις συναντήσεις με τους δύο κορυφαίους στην κατάταξη της ATP στα προημιτελικά της Νέας Υόρκης. 

Στέφανος Τσιτσιπάς, Χόλγκερ Ρούνε, Κάσπερ Ρούντ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Γιάνικ Σίνερ να μάχονται για το Νο4 με τον 20χρονο Δανό να έχει το προβάδισμα, φτάνει φυσικά να μπορέσει να το αξιοποιήσει.

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζεται το live ranking της ATP πριν από το τουρνουά του Σινσινάτι έχοντας αφαιρεθεί όλοι οι πόντοι τους οποίους θα κληθούν να υπερασπιστούν οι παίκτες. 

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει να υπερασπιστεί τους περισσότερους πόντους από τους παίκτες της 10άδας λόγω της περσινής συμμετοχής του στον τελικό, είναι αυτή τη στιγμή στο Νο8, με τον Ρούνε να βρίσκεται στο Νο4, τον Ρουντ στο Νο5 και να ακολουθούν Σίνερ (Νο6) και Ρούμπλεφ (Νο7). 

Τα σενάρια

Όπως φαίνεται από το live ranking ο Ρούνε έχει το πλεονέκτημα καθώς από τη δική του πορεία θα εξαρτηθεί τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ο Ρουντ, που βρίσκεται από πίσω από τον Δανό θέλει απλά να πάει έναν γύρο παραπάνω από τον Ρούνε έτσι να πάρει αυτός το πλεονέκτημα και να επιστρέψει στο Νο4 του κόσμου. 

Θυμίζουμε ότι στο Σινσινάτι ο Ρουντ αναμένεται (λογικά) να αντιμετωπίζει τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά, ενώ ο υποψήφιοι αντίπαλοι για τον Ρούνε στους “8” είναι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αλλά και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

Τώρα, αν ο Ρούνε δεν φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, τότε Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ θα πρέπει να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά, ενώ αν ο Ρούνε φτάσει στην 8άδα τότε θα πρέπει να μπουν τουλάχιστον στον τελικό. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ο Δανός δεν φτάσει στην 8άδα, η πιθανή σύγκρουση Τσιτσιπά και Ρούμπλεφ στα προημιτελικά θα είναι ακόμα πιο σημαντικό καθώς υπάρχει περίπτωση ο νικητής να αγκαλιάσει το Νο4 του κόσμου. 

Όσο για τον Σίνερ, ο Ιταλός θα πρέπει να προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά (συναντάει λογικά τον Τζόκοβιτς) για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για το Νο4

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η μεγάλη μάχη για το Νο1 μεταξύ Αλκαράθ και Τζόκοβιτς, με τον Ισπανό να θέλει να φτάσει στον τελικό (πάντα σε περίπτωση που προχωρήσει και ο Σέρβος) για να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης (ακόμα και να το πάρει ο Τζόκοβιτς θα παραμένει στο Νο1) και να πάει ως Νο1 στα ταμπλό για 3ο σερί Grand Slam

The post Σινσινάτι: Ανάμεσα σε 5 παίκτες η μάχη για το Νο4 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα