Σινιάκοβα: Επικίνδυνη, αλλά με αδυναμίες

14:06 2/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Κατερίνα Σινιάκοβα μοιάζει αρκετά με την Μαρία Σάκκαρη, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 19:00 GR για τον 2ο γύρο του US Open. Μοιάζει αρκετά στο πάθος που βγάζει σε κάθε παιχνίδι της. Στην επιμονή της, στη μαχητικότητα. 

Γεννημένη σε μια μουσική πόλη της Τσεχίας, το Χράντεκ Κραλόβε, μια περιοχή με παράδοση στην παραγωγή μουσικών οργάνων, η Σινιάκοβα, αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά φτάνοντας μέχρι το Νο2 του κόσμου στα juniors, σιγά-σιγά άρχισε και την κέρδισε,

το διπλό.

Εκεί όπου μαζί με την κολλητή της φίλη, Μπαμπόρα Κρεϊτσίκοβα, έχουν κερδίσει σχεδόν τα πάντα   με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τον περασμένο Αύγουστο. 

Βγαλμένη από μια τεράστια σχολή την τσέχικη, η οποία συνεχίζει να βγάζει μεγάλες τενίστριες η Σινιάκοβα αρχικά με τον πυγμάχο πατέρα της και στη συνέχεια έχοντας ως πρώτο προπονητή τον Φράντισεκ Τσέρμακ, έναν “καθαρόαιμο” διπλίστα (31 τίτλοι καριέρας), έφτασε στο Νο1 του κόσμου στα διπλά, ενώ τώρα είναι στο Νο4. 

Το γεγονός αυτό την έχει κάνει εξαιρετική πάνω στο φιλέ, με γρήγορα αντανακλαστικά, κάτι που πρέπει να αποφύγει η Σάκκαρη στο σημερινό παιχνίδι. Δηλαδή να τη φέρει κοντά στο φιλέ καθώς η Σινιάκοβα είναι πιο έμπειρη και σαφώς ανώτερη από την Ελληνίδα τενίστρια σε αυτό το κομμάτι. 

Ουσιαστικά, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την απίστευτη φέτος Κρεϊτσικόβα, ωστόσο έχει και τις χτυπητές αδυναμίες. Μία από αυτές που τις κοστίζει και στο διπλό, είναι τα διπλά λάθη, αλλά και τα αβίαστα αν καταφέρει ο αντίπαλος να την πίεση στη βασική γραμμή. 

Μπορεί να την καλύπτει συνήθως με πολύ σωστό τρόπο, ωστόσο όταν ο ρυθμό ανέβει και οι μπάλες είναι αρκετά βαθιές τότε αντιμετωπίζει πρόβλημα, χάνει τον έλεγχο, καθώς δεν είναι και ο πιο ήρεμος χαρακτήρας μέσα στο κορτ. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι φέτος έχει σημειώσει 56 άσους, έχοντας υποπέσει σε 179 διπλά λάθη σε 34 παιχνίδια! Από την άλλη όμως είναι ικανή breaker αξιοποιώντας τις 1/2 ευκαιρίες για break, κάτι που εύκολα μπορεί να κάνει στα ασταθές service της Σάκκαρη. 

Το να προχωρήσει στον 3ο γύρο του US Open θα είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς αυτό έχει συμβεί μόνο μία φορά το 2018 κερδίζοντας κατά σειρά τις Ανέτ Κόνταβεϊτ και Άιλα Τομλιάνοβιτς. 

Τόσο το 2019, όσο και το 2020 η Σινιάκοβα δεν κατάφερε να πάρει νίκη γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες στον 1ο γύρο από τη Ρουμάνα Σοράνα Κιρστέα και την Εσθονή Κάια Κανέπι. 

Σε ατομικό επίπεδο μετράει 2 τίτλους στην καριέρας της και τους 2 το 2017, ενώ έπαιξε και στον τελικό του περασμένου Ιουνίου στο γρασίδι του Μπαντ Χόμπουργκ, χάνοντας από την Αντζελίκ Κέμπερ, ενώ στο διπλό πέρα από τα 3 Grand Slam που έχει κερδίσει μετράει συνολικά 12 τίτλους. 

Μια ολοκληρωμένη τενίστρια με αρκετά ατού στο παιχνίδι της, αλλά και με πολλές αδυναμίες ειδικά όταν αγωνίζεται στο μονό. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σινιάκοβα: Επικίνδυνη, αλλά με αδυναμίες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα