Τζόκοβιτς: “Αναλαμβάνω την ευθύνη. Εγώ φταίω για την ήττα” (vids)

Πολύ βαριά πήρε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Davis Cup Finals ο Νόβακ Τζόκοβιτς…

Προερχόμενος από την κατάκτηση του 7ου ATP Finals της καριέρας του, ο Σέρβος πήγε στη Μάλαγα με στόχο να σηκώσει για δεύτερη φορά το Davis Cup, ωστόσο ο Γιάνικ Σίνερ και η Ιταλία είχαν διαφορετική άποψη, κόβοντας το δρόμο του Νόλε.

Η Ιταλία κέρδισε 2-1 τη Σερβία, με τον Σίνερ να κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τον Τζόκοβιτς και

να παίρνει γλυκιά εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Τορίνο.

Ο Τζόκοβιτς που είχε τρία match points στο 4-5 του 3ου σετ (0/40), παραδέχθηκε ότι ήταν “βαριά απογοήτευση” και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό της χώρας του.

“Συγχαρητήρια στην Ιταλία για την πρόκριση στον τελικό. Το άξιζαν. Έπαιξαν καλά, ειδικά ο Γιάνικ στο μονό αλλά και στο διπλό. Έχασε ελάχιστες μπάλες σε όλο το ματς.

Για μένα είναι πολύ μεγάλη απογοήτευση. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είχα τρία match points και βρέθηκα τόσο κοντά στο να το κλείσω. Είναι κρίμα, πραγματικά. Έτσι είναι το άθλημα. Όταν χάνεις με τη χώρα σου, το συναίσθημα είναι ακόμα πιο πικρό” τόνισε χαρακτηριστικά ο 36χρονος Σέρβος.

Ο Νόλε δεν θέλησε να επικαλεστεί δικαιολογίες για κούραση: “Δεν θέλω να μιλήσω γι’αυτό γιατί θα ακουστεί σαν δικαιολογία. Προφανώς είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούσα να ενθαρρύνω τον εαυτό μου γι’αυτή την εβδομάδα. Όλη τη σεζόν σκεφτόμουν αυτή την εβδομάδα με την ομάδα του Davis Cup. Προσπάθησα να συνεισφέρω. Τα κατάφερα στον πρώτο αγώνα, σήμερα δεν ήταν γραφτό”

Από την πλευρά του, ο Γιάνικ Σίνερ δεν μπορούσε να κρύψει την απέραντη ευτυχία του για τη νίκη επί του Τζόκοβιτς αλλά και φυσικά στο καθοριστικό διπλό.

“Σημαίνει πολλά για μένα. Πρέπει να είμαι πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκα την κατάσταση. Είμαι χαρούμενος για όλους στην ομάδα. Αύριο έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι” είπε ο νεαρός Ιταλός.

Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία (17:00GR) στον μεγάλο τελικό του Davis Cup.

DAVIS CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE (-1h)

The post Τζόκοβιτς: “Αναλαμβάνω την ευθύνη. Εγώ φταίω για την ήττα” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα