Σιμόν: “Ευνοημένοι οι νεαροί τενίστες από την πανδημία”

Ο 35χρονος Γάλλος τενίστας Ζιλ Σιμόν θεωρεί ότι οι παίκτες που βρίσκονται ηλικιακά στα 25 με 30 χρόνια, επωφελήθηκαν περισσότερο από το εκτεταμένο διάλλειμα λόγω της πανδημίας, καθώς είναι σε ηλικία που γνώριζαν ποιες είναι οι αδυναμίες τους και είχαν χρόνο να δουλέψουν πάνω σε αυτές.

Ο Σιμόν δήλωσε χαρακτηριστικά στο We Love Tennis France ότι: “Νομίζω ότι η περίοδος αυτή (εννοεί το lockdown)

ήταν πιο εποικοδομητική για τους παίκτες που είναι από 25 έως 30 χρονών. Θεωρώ ότι έχουν ήδη κάποια εμπειρία από τους αγώνες και πως βρίσκονται σε ιδανική ηλικία στην καριέρα τους για να βελτιώσουν το τένις του και να κάνουν ένα είδους απολογισμό για το τι συνέβη μέχρι τώρα. Οι αθλητές σε αυτήν την ηλικία αρχίζουν να καταλαβαίνουν ποιες είναι οι αδυναμίες τους και έχουν ξεκινήσει να τις διορθώνουν, γνωρίζοντας ότι έχουν ακόμη πολλή ενέργεια για να το κάνουν. Είναι ακόμη νέοι και υγιείς, κάτι που είναι καλό για αυτούς. Πιστεύω ότι το κλειδί για αυτήν περίοδο είναι να δουλέψουν την φυσική κατάσταση”.

Ο Σιμόν συνέχισε λέγοντας ότι: “Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε σε φόρμα, αλλά χωρίς να δυσκολευόμαστε. Παίρνει χρόνο για να αποφύγουμε τον τραυματισμό, επειδή το σώμα μας δεν είναι στην ίδια κατάσταση σε σχέση με τότε που ήμασταν 20 χρονών. Τότε, θα μπορούσες να παίξεις για τέσσερις γεμάτες ώρες χωρίς προβλήματα. Για εμάς είναι λίγο διαφορετικό σήμερα”.

Αριστείδης Κατσίδης

The post Σιμόν: “Ευνοημένοι οι νεαροί τενίστες από την πανδημία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα