“Σίφουνας” στη Μαδρίτη ο Στέφανος – VIDEO

20:33 9/5/2019 - Πηγή: Tennis24
Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που απέκλεισε με άνεση τον Φερνάντο Βερντάσκο την Πέμπτη και προκρίθηκε εντυπωσιακά στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε την ανεβασμένη αυτοπεποίθηση που έχει μετά και τον τίτλο που κατέκτησε στο Εστορίλ την περασμένη εβδομάδα, ενώ είδε τον Ισπανό αντίπαλό του να ταλαιπωρείται από ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού και έφτασε σε μια πολύ σημαντική πρόκριση για τα προημιτελικά του Masters της Μαδρίτης, χωρίς να χάσει σετ.

Πιο συγκεκριμένα,

ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 86 λεπτά αγώνα για να περάσει το Νο38 του κόσμου με 6-3, 6-4 και θα παίξει με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά. Ο Γερμανός απέκλεισε με μεγαλειώδη ανατροπή τον Χιούμπερτ Χούρκατς το βράδυ της Πέμπτης.

Six in a row for Stef @StefTsitsipas wins a 6th consecutive match on clay, 6-3 6-4 v Verdasco to move into the #MMOpen quarter-finals! pic.twitter.com/mhRMZS5MCT

Tennis TV (@TennisTV) 9 Μαΐου 2019

Αυτήν ήταν η έβδομη πρόκριση του 21χρονου Έλληνα σε προημιτελικά ΑΤΡ διοργάνωσης μέσα στο 2019 και η πρώτη στην καριέρα του, σε Masters τουρνουά που διεξάγεται στη χωμάτινη επιφάνεια.

Την Παρασκευή θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στον δεύτερο ημιτελικό της καριέρας του σε Masters, και μάλιστα θα ισχυροποιήσει τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, μιας και ήδη έχει εξασφαλίσει αρκετούς πόντους, για να τον επαναφέρουν στο Top8 του κόσμου την επόμενη εβδομάδα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ένα μπρέικ πόιντ ήταν αρκετό στον Στέφανο Τσιτσιπά, να το εκμεταλλευτεί και να φτάσει στην άνετη κατάκτηση του πρώτου σετ της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής “έσπασε” το σερβίς του Βερντάσκο στο δεύτερο σέρβις-γκέιμ του Ισπανού και έκανε το 3-1 νωρίς, για να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τέλους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στεφ, αφού έσωσε μπρέικ πόντο του “Νάντο” στο 1-1, ανέβασε κατακόρυφα ρυθμό, έπαιξε κυριαρχικό τένις και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με 6-3, μετά από 41 λεπτά.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο σέρβις-γκέιμ του, χρειάστηκε… πέντε σετ πόιντς για να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Βερντάσκο να δείχνει ήδη όμως, ότι δεν πατούσε καλά στα πόδια του.

Αυτό, είχε να κάνει με ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό του πόδι το οποίο ήδη ο Στέφανος και πίεσε ιδιαίτερα με αρκετά τρεξίματα τον 33χρονο Ισπανό.

Μάλιστα, το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Έλληνα, ο οποίος “έσπασε” το σερβίς του Βερντάσκο και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα (1-0).

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Στεφ διεύρυνε το προβάδισμά του λίγες στιγμές αργότερα, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 4-1, όντας φυσικά δυο μόλις γκέιμς μακριά από την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Βερντάσκο ξεκίνησε τα… υπερβολικά του. Άρχισε να εξαπολύει ρουκέτες από όποιο σημείο του court βρισκόταν, ενδεικτικό του ότι δεν μπορούσε να κερδίσει με τίποτα μεγάλα ράλι απέναντι στον εξαιρετικό Στέφανο.

Αφού του βγήκαν μερικοί εντυπωσιακοί συνεχόμενοι πόντοι, ο Ισπανός μείωσε σε 4-3 και δημιούργησε εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν είχε όρεξη για περαιτέρω αστειάκια.

Κερδίζοντας τα δυο από τα επόμενα τρία γκέιμς, όλα στο σερβίς του, “έκλεισε” με στυλ τον αγώνα, δίχως να καρδιοχτυπήσει περισσότερο.

ATP MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Σίφουνας” στη Μαδρίτη ο Στέφανος – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα