“Σφράγισε” τον τελικό η ακούραστη Σβιάτεκ (vid)

Η Ίγκα Σβιάτεκ έκανε το 2/2 το Σάββατο και χωρίς καν να χάσει σετ σε δυο αναμετρήσεις, προκρίθηκε στον παρθενικό της τελικό στο Internazionali BNL D’ Italia.

Η 19χρονη Πολωνή αρχικά απέκλεισε την Ελίνα Σβιτολίνα για τα προημιτελικά, στο ματς που αναβλήθηκε λόγω βροχής την Παρασκευή και λίγες ώρες αργότερα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κόκο Γκοφ, για να “σφραγίσει” τη θέση της στον μεγάλο τελικό της Ρώμης.

Η κάτοχος του Roland Garros

2020, θα συναντήσει στον τελικό την Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία πηγαίνει πιο ξεκούραστη να διεκδικήσει τον τίτλο, μιας και έπαιξε έναν αγώνα το Σάββατο, σε αντίθεση δηλαδή με τη Σβιάτεκ.

Με 6-2, 7-5 απέκλεισε η Νο15 τενίστρια του κόσμου την Ελίνα Σβιτολίνα στους “8”, για να επικρατήσει με 7-6(3), 6-3 της 17χρονης Κόκο Γκοφ αργότερα, παίρνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το εισιτήριο του τελικού.

IGA @iga_swiatek battles past Gauff to secure her spot in the @InteBNLdItalia final! pic.twitter.com/BCKTszJVG3

wta (@WTA) May 15, 2021

Η Σβιάτεκ, θα διεκδικήσει την Κυριακή τον τρίτο τίτλο της καριέρας της, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της, πως αν καταφέρει και στεφθεί πρωταθλήτρια στη Ρώμη, θα εξασφαλίσει και την παρθενική της είσοδο στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης από την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη έχει “κλειδώσει” νέο ρεκόρ καριέρας (Νο12), αλλά αν κερδίσει την Πλίσκοβα στον τελικό, τότε θα καπαρώσει το Νο10 του πίνακα της WTA.

Η Τσέχα από την πλευρά της, είτε νικήσει, είτε χάσει στον τελικό, θα έχει τα ίδια αποτελέσματα στην παγκόσμια κατάταξη. Την Δευτέρα, θα κερδίσει μια θέση και θα βρεθεί στο Νο8.

ITALIAN OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Σφράγισε” τον τελικό η ακούραστη Σβιάτεκ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα