Σφιόντεκ: “Τρόμαξα στη σκέψη ότι θα γίνω Νο1”

Η Ίγκα Σφιόντεκ παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν την πρεμιέρα της στο φετινό Miami Open, ότι έκλαψε για αρκετή ώρα όταν έμαθε την είδηση για την αποχώρηση της Άσλεϊ Μπάρτι από την ενεργό δράση

Η τρεις φορές κάτοχος Grand Slam ανακοίνωσε την απόφασή της την περασμένη Τετάρτη (23/3) λέγοντας ότι: “η στιγμή είναι κατάλληλη για να αποσυρθώ από το τένις και να κυνηγήσω άλλα όνειρα.”

Η

πρώην πρωταθλήτρια του Roland Garros, όπως και πολλοί άλλοι από το χώρο του τένις, σχολίασε την απόφαση της 25χρονης Αυστραλής, με ανάρτησή της στα social media

“Πιστεύω ότι πραγματικά είναι γενναία. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα σταματούσαν σε αυτό το σημείο και θα έδιναν προτεραιότητα στην προσωπική τους ευτυχία. Αυτό είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο για τους τενίστες ή για άλλους αθλητές, αλλά για κάθε άνθρωπο”, ανέφερε. 

Swiatek on Barty: "I really think she's brave b/c with all the expectations around, there is not many people who would stop at this point and put their happiness on the first place.

"That's an example not only for tennis players or another athletes, but every person." pic.twitter.com/45tgH4X02Q

WTA Insider (@WTA_insider) March 23, 2022

Η Πολωνή μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Φλόριντα, αποκάλυψε ότι έκλαψε για αρκετή ώρα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι την τρόμαξε η ιδέα ότι είναι μια ανάσα από το Νο1 του κόσμου. 

“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κλαίω πολύ εύκολα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι έκλαιγα για πολλή ώρα”, είπε η 20χρονη. “Εννοώ ότι μέσα μου υπήρχε μεγάλη σύγχυση.”

“Παράλληλα υπήρξε και θλίψη γιατί σκέφτομαι ότι είναι μια παίκτρια πραγματικά πλήρης από άποψη φυσική κατάστασης, νοοτροπίας, παιχνιδιού. Πάντα είχα την Ας αρκετά ψηλά και το κάνω ακόμα.”

“Θα ήταν ωραίο να μπορούσα να την ανταγωνιστώ για τα επόμενα χρόνια και να πραγματικά να παίξω όλο και καλύτερα για να μπορέσω να νικήσω τα slices της. Θα μας λείψει σίγουρα.”

Εκτός από την απόσυρσή της από το τένις η Μπάρτι επιβεβαίωσε ότι θα αποσύρει το όνομα της από τους πίνακες κατάταξης της WTA κάτι που σημαίνει ότι η WTA θα έχει νέο Νο1 μετά το τέλος του Miami Open. 

Από τη στιγμή που η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα δεν αγωνίζεται στο Μαϊάμι λόγω τραυματισμού, η Σφιόντεκ είναι αγκαλιά με το Νο1. Σε περίπτωση που η 20χρονη επικρατήσει της Βικτόρια Γκόλουμπιτς στην πρεμιέρα της, τότε θα έχει ανέβει στην κορυφή της κατάταξης και μαθηματικά. Αλλά ακόμη κι αν ηττηθεί θα το χάσει μόνο από την Πάουλα Μπαντόσα σε περίπτωση που η Ισπανίδα κατακτήσει τον τίτλο. 

“Με τρόμαξε και μόνο η σκέψη.” είπε η Σφιόντεκ. “Μου είπαν ότι είναι πολύ πιθανό να γίνω Νο1 στον κόσμο. Ειλικρινά όταν σκεφτήκαμε την κατάσταση και ενημερωθήκαμε για όλους τους κανόνες και τι ισχύει συνειδητοποιήσαμε ότι δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή.”

“Έχουμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για ένα ακόμη τουρνουά και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας”, ανέφερε η κάτοχος του Indian Wells.

Γεγονός είναι ότι η Μπάρτι αναφέρθηκε, στη συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν, για την πιθανή της διάδοχο. “Αν είναι Ίγκα δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερος άνθρωπος.”, είπε χαρακτηριστικά. “Είναι σπουδαία τενίστρια και απίθανος άνθρωπος. Ο τρόπος που έχει φέρει αυτή τη φρεσκάδα και την ενέργεια στο court είναι απίστευτος.”

“Μου αρέσει να παίζω απέναντί της, να προπονούμαι μαζί της και να περνάω χρόνο με την ίδια και την ομάδα της. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και από τους πρώτους που μου έστειλαν μήνυμα. Το αξίζει. Ελπίζω να το αντέξει και να συνεχίσει να είναι ο εαυτός της, να κυνηγήσει αυτά που θέλει κι αυτά που ονειρεύεται για την καριέρα της.”

MIAMI OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | OOP (-6h)

The post Σφιόντεκ: “Τρόμαξα στη σκέψη ότι θα γίνω Νο1” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα