Εκτός ranking η Μπάρτι – Αγκαλιά με το Νο1 η Σφιόντεκ

Η Άσλεϊ Μπάρτι δήλωσε την Πέμπτη (24/5) ότι το όνομά της θα αφαιρεθεί από τον πίνακα κατάταξης της WTA, κάτι που σημαίνει ότι μετά από την ολοκλήρωση του Miami Open θα έχουμε νέο Νο1 μετά από περίπου 2 χρόνια, με την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ να είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το μεγάλο φαβορί.

“Το όνομά μου θα αφαιρεθεί από τη λίστα κατάταξης στην επόμενη

ανανέωση”, δήλωσε η Μπάρτι στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη στο Μπρίσμπεϊν. 

Ashleigh Barty confirms that she’ll have her name removed from the @WTA rankings in the next rankings cycle.

There will be a new World No.1 on Monday after Miami.

WTA Insider (@WTA_insider) March 24, 2022

Αυτή τη στιγμή η Σφιόντεκ έχει 5.721 βαθμούς (live ranking), οι οποίοι αυτομάτως έγιναν 5.746, καθώς η Πολωνή έχει περάσει bye στους “64” του τουρνουά της Φλόριντα. 

Σε περίπτωση που επικρατήσει απέναντι στην Ελβετίδα Βικτώρια Γκόλοπουμπιτς και εξασφαλίσει την παρουσία της στις “32” θα φτάσει στους 5.776 βαθμούς σφραγίζοντας παράλληλα το Νο1 στην επόμενη ανανέωση (4/4) ασχέτως το τι θα γίνει στη συνέχεια. 

Ακόμα όμως και να ηττηθεί από την Γκόλουμπιτς η Πολωνή θα κινδυνεύει μόνο από την Πάουλα Μπαντόσα, αλλά μόνο σε περίπτωση που η Ισπανίδα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, όπου και θα φτάσει στους 5.755 βαθμούς ξεπερνώντας την Σφιόντεκ (5.721).

Τι ισχύει με Σάκκαρη 

Στην περίπτωση της Μαρίας Σάκκαρη, η Ελληνίδα τενίστρια για το μόνο που μπορεί να παλέψει είναι για το Νο2 του κόσμου κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο Μαϊάμι έχει να υπερασπιστεί 380 βαθμούς (περισσότερους από κάθε άλλη στο Top-10) καθώς πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Αυτή τη στιγμή η Σάκκαρη έχει 4.705 βαθμούς (live ranking). Ακόμα και να κατακτήσει τον τίτλο στη Φλόριντα θα φτάσει τους 5.695 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι και με ήττα της Σφιόντεκ στην πρεμιέρα δεν θα μπορέσει να την ξεπεράσει και να ανέβει στο Νο1 του κόσμου. 

Αυτό όμως που μπορεί να κάνει είναι να διεκδικήσει το Νο2, κάτι που μπορεί να πετύχει φτάνοντας στα ημιτελικά του τουρνουά. Θυμίζουμε ότι αν όλα πάνε βάσει λογικής, Σάκκαρη και Μπαντόσα θα βρεθούν στα προημιτελικά σε μια (πιθανή) αναμέτρηση στην οποία θα παιχτεί ουσιαστικά το Νο2 του κόσμου. 

Φυσικά εκτός από την Μπαντόσα και τη Σάκκαρη, τόσο η Αρίνα Σαμπαλένκα, όσο και η Ανέτ Κόνταβεϊτ έχουν σοβαρές πιθανότητες για να βρεθούν στο Νο2 της κατάταξης.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η απόσυρση του ονόματος της Μπάρτι από τους πινάκες αναμένεται να μας χαρίσει ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον τουρνουά, αλλά και μια ακόμα πιο συναρπαστική σεζόν.

MIAMI OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | OOP (-6h)

The post Εκτός ranking η Μπάρτι – Αγκαλιά με το Νο1 η Σφιόντεκ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα