Σφιόντεκ: “Έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης” (vid)

H Ίγκα Σφιόντεκ κατέκτησε το 3ο Grand Slam στην καριέρα της και το 1ο εκτός Roland Garros πριν κλείσει το 22 χρόνια ζωής. Η Πολωνή ωστόσο τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις διαφορές, ειδικά στο πνευματικό κομμάτι, που έχουν το Roland Garros με το US Open

“Είναι

δύσκολο να συγκρίνω αυτά τα δύο τουρνουά. Στο Roland Garros νιώθω ότι έχω περισσότερο τον έλεγχο. Αισθάνομαι πιο άνετα στο Philippe Chatrier. Εδώ στο Arthur Ashe πρέπει να συνηθίσω την ατμόσφαιρα.”, είπε η Νο1 του κόσμου. 

“Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη και δεν άφησα τον εαυτό να σκεφτεί κατά τη διάρκεια του τελικού. Στο Roland Garros η πίεση ήταν μεγαλύτερη γιατί όλοι περιμέναν ότι θα κατακτήσω τον τίτλο. Εδώ ο κόσμος δεν περίμενες τόσα πολλά από μένα και μάλιστα στην σκληρή επιφάνεια. Πνευματικά το Roland Garros είναι πιο δύσκολο, ενώ αντίθετα το US Open είναι απαιτητικό αγωνιστικά και σωματικά.”

“Ωστόσο, γι’ αυτό που είμαι πλέον περήφανη είναι ότι δεν καταρρέω στις κρίσιμες στιγμές. Πλέον έχω περισσότερες λύσεις και επιλογές στο court απ’ ότι στο παρελθόν. Ξέρω πως είναι να μην έχω ιδέες στο παιχνίδι μου, όμως αυτό έχει αρκετό καιρό να μου συμβεί. Έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης κι αυτό είναι το κίνητρό μου. Πλέον μετά τους αγώνες, ακόμα κι αν χάσω δεν έχω τύψεις γιατί ξέρω ότι έδωσα το 100%.”

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού η Σφιόντεκ δήλωσε: “Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Ακόμα κι όταν άρχισα να ελέγχω τον τελικό ήξερα ότι η Ονς θα εκμεταλλευόταν τα λάθη μου. Στο 2ο set έγινε μια μεγάλη μάχη.”, είπε. 

“Χαίρομαι που κατάφερα να ανεβάσω το ρυθμό και την ενέργειά μου σε κρίσιμα σημεία και στις σωστές στιγμές του αγώνα. Παίξαμε και οι δύο σε υψηλό επίπεδο σήμερα. Στον τελευταίο πόντο ένιωσα ανακουφισμένη που δεν πήγαμε σε 3ο set λόγω κόπωσης, άγχους κλπ. Μέσα μου είχα πολλά συναισθήματα να αντιμετωπίσω, χαίρομαι που στο τέλος δεν ξεκίνησα να κλαίω ανεξέλεγκτα.”, συμπλήρωσε χαμογελώντας η 21χρονη Πολωνή. 

The post Σφιόντεκ: “Έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα