Ζαμπέρ: “Το άξιζε η Ίγκα – Ελπίζω να τα καταφέρω κι εγώ μια μέρα”

Η Ονς Ζαμπέρ δεν κατάφερε να φτάσει ούτε τώρα στον παρθενικό Grand Slam τίτλο της καριέρας της, με την Ίγκα Σφιόντεκ να την κερδίζει με straight sets και να κατακτά το τρόπαιο του φετινού US Open.

Η 28χρονη Τυνήσια, κατά την απονομή, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τη νικήτρια του Νεοϋρκέζικου Major, όσο και για όσα έχει καταφέρει η ίδια, τους τελευταίους μήνες στο Tour.

Έθεσε ως μεγάλο

της στόχο, την κατάκτηση ενός Grand Slam σύντομα, ενώ τόνισε πως αισθάνεται περήφανη, που κάνει πολλές γενιές αθλητών στη χώρα της, να εμπνέονται από τις επιδόσεις της.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με υποστήριξε αυτές τις δυο εβδομάδες. Σήμερα, πραγματικά προσπάθησα να κερδίσω, αλλά η Ίγκα δεν το έκανε εύκολο για εμένα. Άξιζε να κερδίσει. Μπορεί να μην την χωνεύω και πολύ αυτή τη στιγμή, αλλά οκ (γέλια).

Διένυσα δυο τρομερές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη. Ξαναμπήκα σε τελικό Grand Slam μετά το Wimbledon. Να είστε σίγουροι, ότι θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, για να φτάσω σύντομα στην κατάκτηση ενός τόσο μεγάλου τίτλου.

Σημαίνει πάρα πολλά για εμένα, που είμαι η 1η Αφρικανή τενίστρια που φτάνει στον τελικό του US Open, προσπάθησα να πιέσω τον εαυτό μου να φτάσει στο τρόπαιο σήμερα, γιατί ένας Major τίτλος είναι από τους μεγάλους μου στόχους, αλλά δεν τα κατάφερα.

It’s been an inspiring two weeks, @Ons_Jabeur!#USOpen pic.twitter.com/ZV7aIHGzq4

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2022

Ελπίζω να εμπνεύσω πολλές γενιές αθλητών στη χώρα μου. Εγώ, έχω εμπνευστεί από πολλούς, μεγάλους πρωταθλητές. Από τη Μαρτίνα (Ναβρατίλοβα) που είναι εδώ δίπλα μας, από την Αράντσα (Σάντσεθ Βικάριο) επίσης που βρίσκεται εδώ. Σας ευχαριστώ που μας έχετε εμπνεύσει με τις επιτυχίες σας.

Ευχαριστώ επίσης, την ομάδα μου που με πιέζει για το καλύτερο. Τους φίλους μου, τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης στη χώρα μου, την ομάδα ατζέντηδών μου.

Ελπίζω, πολλά ακόμη νέα παιδιά από τη χώρα μου, να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο που βρίσκομαι τώρα και να πετύχουν ακόμη περισσότερα”.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Ζαμπέρ: “Το άξιζε η Ίγκα – Ελπίζω να τα καταφέρω κι εγώ μια μέρα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα