Σερίνα-Σαράποβα: Από τελικούς Slam σε… 1ο γύρο!

Η κληρωτίδα του γυναικείου ταμπλό του US Open είχε…τρελά κέφια και έφερε αντιμέτωπες δύο κορυφαίες τενίστριες και πολύ δυνατές αντίζηλες μόλις στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης!

Τα blockbuster θα αρχίσουν από πολύ νωρίς στη Νέα Υόρκη!

Είναι ένα ματς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα τελευταία στάδια ενός Slam ακόμα και στον τελικό Major.

Άλλωστε,

έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε τελικό Major σε όλα τα Slams πλην του Αμερικανικού Όπεν, τέσσερις φορές το σύνολο!

Σερίνα Γουίλιαμς και Μαρία Σαράποβα έχουν κατακτήσει μαζί 28 Slams με την Αμερικανίδα θρύλο του αθλήματος να έχει φυσικά τη μερίδα του λέοντος με 23 κατακτήσεις Major ενώ έχει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ 19-2 στο h2h κόντρα στη “μισητή” Ρωσίδα.

Οι σχέσεις τους δεν εμπεριέχουν απολύτως καμία φιλικότητα ενώ και ο σεβασμός ανάμεσα τους παραμένει αμφισβητήσιμος.

Η Σαράποβα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην ήδη τρανή, στα 23 της, Σερίνα Γουίλιαμς όταν την φιλοδώρησε με δύο σκληρές ήττες στον τελικό του Wimbledon και του WTA Finals εκείνης της σεζόν.

Ποιος το περίμενε, όμως, ότι η Ρωσίδα δεν θα κέρδιζε ποτέ ξανά (μέχρι τώρα τουλάχιστον) τη Σερίνα (μεσολάβησε ένα walkover της Σερίνα στο περσινό Ρολάν Γκαρός).

Στην αυτοβιογραφία της, η Σαράποβα αναφέρει:

“Νομίζω ότι η Σερίνα με μισούσε γιατί ένα “κοκαλιάρικο” κορίτσι την κέρδισε, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στο Wimbledon. Mετά την ήττα της, την άκουγα να φωνάζει στα αποδυτήρια και να είναι σε κακή κατάσταση. Είπε σε έναν κοινό μας φίλο, που μετά μου ανέφερε ότι “δεν θα ξαναχάσω ποτέ από αυτήν”.

Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν ήταν στον προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2016, λίγες εβδομάδες πριν σκάσει το σκάνδαλο με την υπόθεση ντόπινγκ που κράτησε τη Σαράποβα εκτός κορτ για 16 μήνες.

Αυτή θα είναι, περιέργως, η πρώτη φορά που αναμετρώνται στο Αμερικανικό Όπεν.

Η Σερίνα είναι ξεκάθαρα σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο, το σώμα της έχει αρχίσει να βγάζει όλο και συχνότερα θέματα με τη Σαράποβα, παρότι πέντε χρόνια νεότερη, επίσης να έχει μόνιμα θέματα με τον ώμο της.

Δύο πρώην Νο1, δύο μεγάλες πρωταθλήτριες θα δώσουν τη μάχη για την πρόκριση στις…64 της διοργάνωσης!

Αυτή είναι η ομορφιά του τένις!

Κώστας Αϊτάκης

The post Σερίνα-Σαράποβα: Από τελικούς Slam σε… 1ο γύρο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα