Τα μονοπάτια των δυο Ελληνόπουλων στη Νέα Υόρκη

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα ριχτούν στη μάχη του τέταρτου Grand Slam της χρονιάς την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, έχοντας, ασφαλώς, περισσότερες φιλοδοξίες πέρα από κάθε άλλη φορά…

Τα δυο Ελληνόπουλα είναι πανέτοιμα να παλέψουν στο φετινό Αμερικανικό Όπεν και με δεδομένες τις πορείες τους φέτος, που είναι υπέρ του δέοντος καλές, μόνο υψηλές προσδοκίες μπορούν να μας δημιουργούν.

Μπορεί ο Στέφανος να μην βρίσκεται σε καλή αγωνιστική

περίοδο, μετρώντας σερί αποκλεισμούς από τους πρώτους γύρους, όμως δεν παύει να είναι το Νο8 του ταμπλό και ένας από τους πιο ποιοτικούς άνδρες τενίστες που αγωνίζονται στη διοργάνωση.

Η Μαρία από την πλευρά της, δείχνει να διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της και ως Νο30 του γυναικείου ταμπλό, θέλει να ταράξει τα νερά του παγκοσμίου τένις και να κάνει μια σπουδαία πορεία στη Νέα Υόρκη φέτος. Το μόνο σίγουρο, είναι, πως έχει τις δυνατότητες.

Τι πορείες θα ακολουθήσουν όμως τα δυο Ελληνόπουλα και ποιοι είναι οι πιθανοί τους αντίπαλοι ; Οι απαντήσεις παρακάτω…

Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, είδε την κληρωτίδα να του παίζει άσχημο παιχνίδι, καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο στον 1ο γύρο με τον πολύ φορμαρισμένο Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από τραυματισμούς, όμως τους τελευταίους δυόμιση μήνες έχει επιστρέψει για τα καλά σε top επίπεδο.

Αποκορύφωμα, η νίκη του την περασμένη εβδομάδα στο Σινσινάτι, κόντρα στον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ. Αν ο Στέφανος καταφέρει και αποκλείσει τον Ρώσο, τον περιμένει στη συνέχεια ο Ζιλ Σιμόν. Δεν χρειάζονται συστάσεις ασφαλώς, για την ποιότητα του Γάλλου.

Ένα blockbuster παιχνίδι, είναι αρκετά πιθανό να δούμε στον 3ο γύρο, με πρωταγωνιστές δυο πολύ καλά φιλαράκια. Τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νικ Κύργιο!

Στον 4ο γύρο, ο Στεφ διασταυρώνεται με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, βάσει seeding, αλλά στο bracket του Ισπανού υπάρχει και ο επικίνδυνος Ματέο Μπερετίνι, από την Ιταλία.

Projected προημιτελικός, απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ, ενώ ο Ράφα Ναδάλ είναι το αφεντικό του κάτω μέρους του ταμπλό και είναι φαβορί να είναι ο ένας ημιφιναλίστ.

1R: Andrey Rublev (Russia)
2R: Gilles Simon (France)
3R: Nick Kyrgios (Australia)
4R: Roberto Bautista Agut (Spain)
QF: Dominic Thiem (Austria)
SF: Rafael Nadal (Spain)
F: Novak Djokovic (Serbia)

US OPEN MEN’S DRAW l OOP (-7h)

Μαρία Σάκκαρη

Η Ελληνίδα τενίστρια θα χρειαστεί να δώσει τον καλύτερό της εαυτό από το πρώτο της παιχνίδι στο Flushing Meadows, αν θέλει να διακριθεί στο τουρνουά.

Αυτό, γιατί, από τον 1ο μόλις γύρο θα ριχτεί στα δύσκολα. Αντίπαλός της, η Ιταλίδα Καμίλα Τζιόρτζι, η οποία είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Οι δυο κοπέλες μάλιστα, τέθηκαν αντιμέτωπες την περασμένη εβδομάδα στο Σινσινάτι.

Και εκεί στον 1ο γύρο, με την Μαρία να βγαίνει νικήτρια στα δυο σετ.

Αν προκριθεί, στον 2ο γύρο η Σάκκαρη θα παίξει με μια αθλήτρια προερχόμενη από τα προκριματικά. Στον 3ο γύρο, οι απαιτήσεις αυξάνονται κατά πολύ, μιας και διασταυρώνεται με τη Νο2 τενίστρια του πλανήτη, Άσλεϊ Μπάρτι.

Η Αυστραλή, απέκλεισε την 24χρονη πρωταθλήτρια μας και στο πρόσφατο meeting τους στο Σινσινάτι. Στη συνέχεια, πιθανές αντίπαλοι της Μαρίας ανα γύρο, εφόσον φτάσει εκεί, είναι οι Κέρμπερ, Σερίνα Γουίλιαμς, Καρολίνα Πλίσκοβα και Ναόμι Οσάκα.

1R: Camila Giorgi (Italy)
2R: Qualifier
3R: Asleigh Barty (Australia)
4R: Angelique Kerber (Germany)
QF: Serena Williams (USA)
SF: Karolina Pliskova (Czech Republic)
F: Naomi Osaka (Japan)

US OPEN WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τα μονοπάτια των δυο Ελληνόπουλων στη Νέα Υόρκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα