Σεμπάστιαν Κόρντα: Ο νέος Αμερικανός σταρ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχουν βγάλει κατά καιρούς σπουδαίους τενίστες στο παγκόσμιο στερέωμα. Από τον Αντρέ Αγκάσι και τον Πιτ Σάμπρας, μέχρι τον πιο… πρόσφατο, Τζον Ίσνερ και τους ανερχόμενους, Τέιλορ Φριτζ και Ρέιλι Οπέλκα.

Σε μια χώρα που το τένις είναι εξελιγμένο όσο πουθενά αλλού, είναι απόλυτα λογικό τα ταλέντα που έρχονται στο προσκήνιο να είναι πάμπολλα. Πόσα από αυτά, πετυχαίνουν αυτά για τα οποία προορίζονται, είναι άλλη συζήτηση.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι η Αμερική ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο νέος σταρ

της και ποιος θα φέρει τη σημαία της χώρας του πολύ ψηλά στο εγγύς μέλλον. Και το όνομα αυτού, Σεμπάστιαν Κόρντα.

Γεννημένος στις 5 Ιουλίου του 2000, ο Κόρντα προέρχεται από αμιγώς τενιστική οικογένεια. Είναι γόνος του Πετρ Κόρντα, πρώην Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και πρωταθλητή στο Αυστραλιανό Όπεν το 1998, και της Ρεγκίνα Ραϊκχρτόβα, πρώην Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Ο Σεμπάστιαν γεννήθηκε στην Αμερική από Τσέχους γονείς, οι οποίοι έγραψαν τις δικές τους χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος.

Αν και η καριέρα του Πετρ Κόρντα τελείωσα άδοξα μετά από έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν ήταν ένας από τους ξεχωριστούς τενίστες της εποχής.

Έξυπνος, εκρηκτικός και τεχνικά άρτιος, ο αριστερόχειρας Πετρ ήταν από τους τενίστες που μεσουρανούσαν σε μονά και διπλά την ίδια εποχή.

Λίγα χρόνια μετά, ο γιός του, Σεμπάστιαν, τον οποίο πολλοί αναλυτές παρομοιάζουν με τον Τόμας Μπέρντιχ, συστήνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ευρύ κοινό του τένις.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης απέκλεισε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Νο9 τενίστα του κόσμου, από την φάση των “16” του Miami Open και “έκλεισε” το ραντεβού του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στα προημιτελικά.

Βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά, είναι δεξιόχειρας και διακρίνεται για το εξαιρετικό του σερβίς και το σταθερό του μπάκχαντ με τα δυο χέρια. Παρά τη νεαρή του ηλικία, οι αποφάσεις του στο γήπεδο, δείχνουν πολλά για την τενιστική του ευφυία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο87 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, όμως πολύ σύντομα θα τον δούμε στο Top30. Το 2018 κατέκτησε τον τίτλο στα Juniors του Αυστραλιανού Όπεν, αυτήν είναι και η μεγαλύτερη διάκρισή του μέχρι σήμερα.

Το αν καταφέρει να φτάσει όσο ψηλά έφτασε ο πατέρας του, αλλά και η μητέρα του στο αντίστοιχο γυναικείο Tour, θα το δείξει η ιστορία. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι έχει τις κατάλληλες βάσεις ώστε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του τένις.

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σεμπάστιαν Κόρντα: Ο νέος Αμερικανός σταρ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα