Σαν σήμερα: “Όταν ο Vajda έστελνε σπίτι τον Becker

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 19 Απριλίου

19 Απριλίου 1988

Πρόκειται για την ημερομηνία που ο Marian Vajda, πάλαι και νυν προπονητής του Novak Djokovic, κατέγραψε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του επικρατώντας 6-3, 5-7, 6-1 στο τουρνουά του Monte Carlo απέναντι στον μέχρι τότε δις πρωταθλητή του Wimbledon,

Boris Becker.

Ο Τσεχοσλοβάκος Vajda θα πει μετά το ματς: “Ο Μπόρις δεν χρησιμοποίησε καλές τακτικές σήμερα. Ήμουν πιο υπομονετικός στα ράλι, οπότε ένιωθα καλύτερα. Ένιωσα ότι θα μπορούσα να παίξω την μπάλα 100 φορές πάνω από το φιλέ και να μην χάσω.”

Από την άλλη ο Μπέκερ: «Ο Marian μου έκανε τη ζωή δύσκολη εκεί έξω. Έπαιξε πολύ, πολύ μεγάλες μπάλες. Είναι πολύ πιο δύσκολο για μένα να προλάβω να προετοιμαστώ για το χώμα. Πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος.”

Ο Vajda έφτασε μέχρι το Νο. 34 στον κόσμο και κέρδισε συνολικά δύο τίτλους. Προπονούσε τον Djokovic από το 2006, όταν τον Δεκέμβριο του 2013, ανακοινώθηκε ότι ο Becker θα ενταχθεί στην προπονητική ομάδα του Σέρβου. Και ενώ στο head-to-head τους ως παίκτες έμειναν στο 1-1, ως προπονητές του Nole (ο Becker δεν ανήκει πια στο προπονητικό team του Σέρβου) o Vajda σημειώνει συντριπτική νίκη με 77 τίτλους έναντι 25 του Γερμανού.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: “Όταν ο Vajda έστελνε σπίτι τον Becker appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα