Σαν σήμερα: Ο τελευταίος εθνικός ήρωας των Γάλλων

10:15 5/6/2020 - Πηγή: Tennis24
Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 05 Ιουνίου

5 Ιουνίου 1983

37 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ένας Γάλλος κατέκτησε το Roland Garros και προκάλεσε παροξυσμό στο παριζιάνικο κοινό και κύματα εθνικής υπερηφάνειας στο Γαλλικό λαό.

Σαν σήμερα ο Γιανίκ Νοά, Καμερουνέζος στην καταγωγή και ανακάλυψη του Άρθουρ Ας που τον επεσήμανε στον Φιλίπ

Σατριέ, κερδίζει στον τελικό του Γαλλικού Open τον υπερασπιστή του τίτλου Σουηδό, Ματς Βιλάντερ με 6-2, 7-5, 7-6 και γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας του τένις.

Η επικράτηση του μάλιστα έρχεται με εντυπωσιακό τρόπο καθώς ο Νοά παίζει με σερβίς-βολέ και με θαρραλέα ανεβάσματα στο φιλέ που στερούν από τον Βιλάντερ το σετ παιχνίδι υπομονής από τη βασική γραμμή. Η επιθετική τακτική του 23χρονου Γάλλου σε συνδυασμό με την αδημονία στις εξέδρες οδηγούν σε φρενίτιδα ενθουσιασμού τους Γάλλους που επιτέλους κατά τον Μπαντ Κόλινς “ξεπλένουν τη Σουηδική βασιλεία του τρόμου” στο εγχώριο τουρνουά τους.

Πριν από το Νοά, ο προηγούμενος Γάλλος πρωταθλητής του Roland Garros ήταν ο Marcel Bernard το 1946 δηλαδή 37 χρόνια πριν. Όσα συμπληρώνονται και σήμερα.

Για τους Γάλλους λοιπόν ο Νοά αποτελεί ένα τοτέμ και παράλληλα μια υπόσχεση απέναντι στο έθνος τους ότι ο θρίαμβος του πρέπει να επαναληφθεί πριν η σκόνη της ιστορίας τον σκεπάσει για πάντα…

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Ο τελευταίος εθνικός ήρωας των Γάλλων appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα