Σαν σήμερα: To μετάλλιο που χρώσταγε η ζωή στη Seles

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 26 Σεπτεμβρίου.

26 Σεπτεμβρίου 2000

Η Αμερικανή πια Monica Seles κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σύδνεϊ στο μονό των γυναικών νικώντας την Αυστραλή Jelena Dokic 6-1. 6-4.

Η Seles έχοντας χάσει στα 3 σετ τον ημιτελικό εναντίον

της Venus Williams (που θα κερδίσει το χρυσό μετάλλιο) πείθεται να “πολεμήσει” για το χάλκινο μετάλλιο από την πρώην συναθλήτρια της σε Ολυμπιακούς Αγώνες Mary Joe Fernandez που της τηλεφωνεί για να την στηρίξει ψυχολογικά. Η Seles δεν τα είχε καταφέρει ούτε στους Ολυμπιακούς της Atlanta το 1996 όταν είχε χάσει στους προημιτελικούς από την μετέπειτα “χρυσή” Jana Novotna.

Η αλήθεια είναι πως ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για μία τενίστρια αποτελεί στόχο ζωής (από τη στιγμή που ενδεχομένως Grand Slam τίτλοι έχουν κατακτηθεί) κι αυτό γιατί μπορεί να κυνηγηθεί κάθε τέσσερα χρόνια και αν. Από την επαναφορά του τένις ως Ολυμπιακού αθλήματος το 1988 Graf, Capriati, Davenport, Henin-Herdenne, Dementieva, οι αδερφές Williams το έχουν κατακτήσει.

Το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο που πλαισιώνει τα τρόπαια της Seles μπορεί να μην είναι χρυσό αλλά το βάρος του είναι μεγαλύτερο. Γιατί της το χρώσταγε η ίδια η ζωή*.

*Η Monica Seles είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι το 1993 σε τουρνουά στο Αμβούργο. Απείχε από το tour για πάνω από 2 χρόνια. Όταν μαχαιρώθηκε βρισκόταν στο νο1 του κόσμου…

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: To μετάλλιο που χρώσταγε η ζωή στη Seles appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα