Σαν σήμερα: O Τσιτσιπάς γράφει ιστορία στη Στοκχόλμη! (vids)

Στοκχόλμη 21 Οκτωβρίου 2018. Ο Τσιτσιπάς (Νο. 80 τότε στην παγκόσμια κατάταξη) φτάνει στη σουηδική πρωτεύουσα εν μέσω μιας εξαιρετικής σεζόν. 

Με το… καλημέρα στη χρονιά πάει προημιτελικά στο τουρνουά της Ντόχα (Ιανουάριος), ακολουθούν τα προημιτελικά στο Ντουμπάι (Φεβρουάριος), οι δύο ημιτελικοί σε Εστορίλ (Μάιος) και Ουάσινγκτον (Ιούλιος) και οι δύο παρουσίες στους τελικούς της Βαρκελώνης (Απρίλιος) και του Τορόντο (Αύγουστος).

Ουσιαστικά το τουρνουά της Στοκχόλμης είναι η επιστροφή του στην Ευρώπη μετά από την παρουσία του στην ασιατική περιοδεία με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. 

Στο

σουηδικό τουρνουά θα περάσει bye στον δεύτερο γύρο. Πρώτος αντίπαλος ο έμπειρος Αυστραλός και Νο. 33 στην παγκόσμια κατάταξη Τζον Μίλμαν. Νίκη στα τρία sets.

Η συνέχεια είναι δύσκολη καθώς στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη έμπειρο τενίστα τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ (Νο. 35 στην κατάταξη). Νέα νίκη, νέα πρόκριση και στα ημιτελικά τον περιμένει ο Νο. 14 του κόσμου Φάμπιο Φονίνι.

Η πορεία μέχρι τον τίτλο 

Α’ Γύρος: ByeB’ Γύρος: Τζον Μίλμαν (Αυστραλία) 6-4, 3-6, 6-3Προημιτελικά: Φίλιπ Κολσράιμπερ (Γερμανία) 6-3, 7-6(4)Ημιτελικά: Φάμπιο Φονίνι (Ιταλία) 6-3, 6-2Τελικός: Έρνεστς Κιούλμπις (Λετονία) 6-4, 6-4

Ο Τσιτσιπάς κάνει εμφάνιση τενίστα πρώτης 10άδας. Κάνει ό,τι θέλει στο κορτ για 77 λεπτά, σβήνει τα 7 από τα 10 break-points του Ιταλού και φτάνει στον 3ο τελικό καριέρας. 

Αντίπαλός του ο Νο. 145 του κόσμου μεν, ο οποίος όμως είχε κάνει απίστευτα πράγματα στο συγκεκριμένο τουρνουά. Ο λόγος για τον Έρνεστς Κιούλμπις, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά αποκλείοντας τέσσερις παίκτες της πρώτης 30άδας. 

Στον τελικό όμως θα βρει απέναντί του έναν… επίμονο και καλύτερο Στέφανο Τσιτσιπά, που θα τελειώσει το παιχνίδι σε 81 λεπτά με 6-4, 6-4.

Ο πρώτος τίτλος καριέρας ήταν γεγονός. Ο Τσιτσιπάς γράφει ιστορία και γίνεται ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατακτά τίτλο ATP. Ακριβώς ένα χρόνο μετά από την είσοδό του στην πρώτη 100άδα του κόσμου. 

Σαν σήμερα…

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σαν σήμερα: O Τσιτσιπάς γράφει ιστορία στη Στοκχόλμη! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα