Kremlin Cup: Στα προημιτελικά η Σαμπαλένκα (vid)

Μετά από την περιπέτεια με την υγεία της και την 14ημέρη καραντίνα, καθώς βρέθηκε θετική στην covid-19, η Αρίνα Σαμπαλένκα εμφανώς ταλαιπωρημένη, έφτασε στη νίκη απέναντι στην στην Αυστραλή Άιλα Τομλιάνοβιτς με 7-6(2), 4-6, 6-1 μετά από περίπου 2 ώρες.

Η Νο2 του κόσμου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 άσους (5 διπλά λάθη), έχοντας αρκετά υψηλό ποσοστό στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service (75%), αλλά και 47 winners(!), έναντι μόλις 18 της Αυστραλής και 30 αβίαστα λάθη. 

Στο 1ο set η Σαμπαλένκα είχε

την ευκαιρία να το τελειώσει στο service της μετά από το break που έκανε στο 8ο game (5-3), αλλά η Τομλιάνοβιτς κατάφερε να πάρει πίσω το service της μειώνοντας σε 5-5 με το set να οδηγείται στη συνέχεια στο tie-break εκεί όπου η Σαμπαλένκα το κατέκτησε εύκολα με 7/2.

Sabalenka survives

The No.1 seed @SabalenkaA outlasts Tomljanovic in her Moscow debut!#VTBKremlinCup pic.twitter.com/42MwNsIC6S

wta (@WTA) October 20, 2021

Το 2ο set πήγε στην Τομλιάνοβιτς, με την Σαμπαλένκα να παίρνει πίσω το γρήγορο break της Αυστραλής (2-2), αλλά να το χάνει και πάλι στο 10ο και πιο καθοριστικό game του set (6-4).

Τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα στο decider με την Τομλιάνοβιτς να κρατάει το service της στο πρώτο service-game παίρνοντας προβάδισμα με 1-0, αλλά από εκεί και πέρα η Σαμπαλένκα κατέκτησε τα 6 τελευταία games φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Νο1 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει στις “8” τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Ουκρανής Ανγκελίνα Καλίνινα η οποία αντιμετωπίζει την Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβα. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Kremlin Cup: Στα προημιτελικά η Σαμπαλένκα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα