Σάκκαρη: “Θα χρειαστώ πεντικιούρ μετά από αυτό” (vid)

Κόντρα στα προγνωστικά και με το βάρος της πρόσφατης ήττας από τη Τζέσικα Πέγκουλα στον τελικό της Γουαδαλαχάρα, η Μαρία Σάκκαρη έκανε την υπέρβαση και ξεκίνησε με straight sets νίκη τις υποχρεώσεις της στο WTA Finals του Τέξας, στην πρεμιέρα της Δευτέρας.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά από έναν πολύ απαιτητικό και κλειστό αγώνα, επικράτησε 7-6(6),7-6(4) της Αμερικανίδας, Νο3 στον κόσμο και έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης,

όπως έκανε και στο ντεμπούτο της πέρυσι.

Οι δύο κοπέλες είχαν συναντηθεί πριν μια εβδομάδα στον τελικό της Γουαδαλαχάρα, όπου η Πέγκουλα επικράτησε εύκολα 6-2, 6-3, κυριαρχώντας της αντιπάλου της και η Σάκκαρη ήξερε ότι πρέπει να παρουσιαστεί διαφορετική για να έχει ελπίδες.

“Έπρεπε να κάνω διαφορετικά πράγματα από την τελευταία μας συνάντηση. Έπρεπε να αλλάξω την τακτική μου. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν εξουθενωμένη. Δεν είχα ενέργεια. Ήξερα ότι έπρεπε να γίνω πιο επιθετική. Πίεσα τον εαυτό μου για να παίξω πιο επιθετικά. Σε αυτά τα court, αν είσαι παθητική δεν έχει αποτέλεσμα. Εμπιστεύτηκα το παιχνίδι και το σερβίς μου. Έτρεξα τόσο πολύ που θα χρειαστώ πεντικιούρ μετά από αυτό το ματς” είπε αρχικά η Μαρία.

Το ίδιο σημαντικό με την πίεση που άσκησε στην Πέγκουλα, ήταν και η ψυχραιμία με την οποία διαχειρίστηκε τις δύσκολες καταστάσεις. Η Σάκκαρη προηγήθηκε τρεις φορές με break στο εναρκτήριο σετ παρότι δεν κατάφερε να σερβίρει στο 6-5 για το προβάδισμα, έμεινε ψύχραιμη στο πρώτο tie break, κλείνοντας το σετ στο τρίτο της set point.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε ξανά με break (2-0) όμως ισοφαρίστηκε (3-2) ενώ δεν πτοήθηκε από την απώλεια των δύο πρώτων match point στο 5-6 και κατέκτησε τους τέσσερις τελευταίους πόντους του tie breaker, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη της.

“Ήταν δύσκολη χρονιά. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ήμουν λυπημένη, δυστυχισμένη. Αλλά παρέμενα στο Νο5 και ξεχνούσα ότι είμαι μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Προσπαθούσα να θυμίσω στον εαυτό μου ότι είμαι ακόμα μια από τις κορυφαίες και ότι μπορώ να τα καταφέρω. Μπορώ να γυρίσω τις καταστάσεις. Δούλεψα με την ομάδα και τον ψυχολόγο μου, βρήκα τρόπους και πλέον έχω επιστρέψει, είμαι πάλι εδώ” τόνισε χαρακτηριστικά η Σάκκαρη, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς.

WTA FINALS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Σάκκαρη: “Θα χρειαστώ πεντικιούρ μετά από αυτό” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα