Σάκκαρη: Στο Indian Wells με νέο career high!

Για την Μαρία Σάκκαρη το Indian Wells θα ήταν έτσι κι αλλιώς ένα ιστορικό τουρνουά, καθώς θα ήταν το πρώτο στην καριέρα της που θα αγωνιζόταν ως παίκτρια της πρώτης 10άδας. 

Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί στο προτελευταίο 1000άρι της σεζόν ως Νο9 του κόσμου, μετά από τη νέα υποχώρηση της Ναόμι Οσάκα (χαμένοι βαθμοί από το 2019), η οποία από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο12 της κατάταξης κι αυτό υπό προϋποθέσεις…

Η Γιαπωνέζα απειλείται άμεσα από την Τυνήσια

Ονς Ζαμπέρ, η οποία σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου στο τουρνουά του Σικάγο, θα την προσπεράσει αφήνοντάς την στην 13η θέση. 

Φυσικά οι χαμένοι βαθμοί για την Γιαπωνέζα δεν σταματούν αυτή την εβδομάδα, καθώς την επόμενη αναμένεται να χάσει ακόμη 470 βαθμούς (Pan Pacific Open), κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει πλέον να μείνει και εκτός τελικών, αν την απασχολεί το θέμα βέβαια…

Αντίθετα για την Σάκκαρη τα πράγματα δείχνουν να γίνονται όλο και καλύτερα, καθώς όσο η κατάταξη της WTA επιστρέφει στην κανονικότητά της τόσο η 26χρονη θα κερδίζει θέσεις. Μάλιστα την άλλη εβδομάδα θα έρθει η σειρά των Ίγκα Σφιόντεκ και Σοφία Κένιν, οι οποίες αναμένεται να υποχωρήσουν αισθητά χάνοντας βαθμούς από το Roland Garros του 2020. 

Μια ανάσα από τους τελικούς

Μέσα σε όλα αυτά η Σάκκαρη είναι πλέον με το… 1,5 πόδι στους τελικούς της WTA που θα διεξαχθούν στις αρχές του Νοεμβρίου στο Μεξικό. Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο5 της ειδικής βαθμολογίας έχοντας 3.147 βαθμούς με το όριο πρόκρισης να είναι στους 3.866. 

Κάτι που σημαίνει ότι η 26χρονη είναι πάρα πολύ κοντά για ένα νέο ιστορικό επίτευγμα. Θυμίζουμε ότι την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Άσλεϊ Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα.

Το Indian Wells θα διεξαχθεί το διάστημα 7-17/10. Θυμίζουμε ότι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σε… 2 δόσεις με το ταμπλό των γυναικών να κληρώνεται την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ενώ αυτή των ανδρών να πραγματοποιείται την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σάκκαρη: Στο Indian Wells με νέο career high! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα