Σάκκαρη: Πρόκριση-ανατροπή στην “πρώτη” με Γούιτ (vid)

H Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε 2 ώρες και 17 λεπτά, αλλά και την ανατροπή για να φτάσει στην πρόκριση απέναντι στην 19χρονη Ρωσίδα και Νο74 του κόσμου Ντιάνα Σνάιντερ επικρατώντας με 5-7, 6-4, 6-0 παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Indian Wells στην πρώτη της εμφάνιση  υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή, Ντέιβιντ Γούιτ

SAKK-Attack is back @mariasakkari fights her way into the next round after defeating Shnaider 5-7, 6-4, 6-0. #TennisParadise pic.twitter.com/0xeI9dk1AU

wta (@WTA) March 9, 2024

Αν και αιφνιδιάστηκε στο 1ο set, όπου βρέθηκε να χάνει με 5-2, από εκεινο το σημείο και μετά η Νο9 του κόσμου κατάφερε να βελτιώσει κατακόρυφα το service της και παράλληλα να βρει απαντήσεις στο πολύ επιθετικό παιχνίδι της Σνάιντερ. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Ρωσίδα βρήκε πρώτη break (3-1) το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκε με την Σάκκαρη να απαντάει άμεσα μειώνοντας σε 3-2, για να δεχθεί ωστόσο νέο break (4-2) με την Σνάιντερ αυτή τη φορά να το εξαργυρώνει παίρνοντας προβάδισμα με 5-2. 

Μάλιστα η 19χρονη είχε 2 ευκαιρίες για να κλείσει το set στο service της Σάκκαρη, η οποία όμως έσβησε και τα 2 set-points της αντιπάλου της φτάνοντας σε ένα δύσκολο hold και μειώνοντας σε 5-4. 

Η βελτίωση της Ελληνίδας τενίστριας, που άρχιζε να βρίσκει ρυθμό, φάνηκε και στο επόμενο game στο οποίο έσβησε διπλό set-point (40/15) και με break έφερε το set στην ισοπαλία (5-5). Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για την Σάκκαρη με την Σνάιντερ να κατακτά τα επόμενα 2 games κατακτώντας το set μετά από…8 set-points (1-0). 

Στο 2ο set το 63% (19/30) των κερδισμένων πόντων τηε Σάκκαρη πίσω από το πρώτο service εκτοξεύτηκε στο 94% (16/17), ενώ το μόλις 23% στο δεύτερο service από μόλις 23% διπλασιάστηκε περίπου ανεβαίνοντας στο 50%. 

Αυτό είχε ως αποτέλεμα η Σάκκαρη να φτάσει σε break στο 7ο game παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 το οποίο με εύκολο hold έκανε 5-3 για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο 3ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Το service της Ελληνίδας τενίστρια παρέμεινε σε υψηλά ποσοστά σε αντίθεση με την Σνάιντερ που υποχώρησε ακόμα και στο 38% μέσα στο set. 

Η Σάκκαρη κάνοντας ό,τι θέλει πλέον στο court έφτασε σε 3 breaks (1-0, 3-0, 5-0) και σε 3 holds φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Καρολίν Γκαρσία που κέρδισε την Βικτορίγια Τομόβα με 6-1, 3-6, 6-3.

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

The post Σάκκαρη: Πρόκριση-ανατροπή στην “πρώτη” με Γούιτ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα