Ηράκλειο: Πρωταθλήτριες οι Σακελλαρίδη και Χριστοφή!

14:56 9/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στα διπλά οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Ελένη Χριστοφή, αγωνιζόμενες στο ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων στο Ηράκλειο της Κρήτης την τρέχουσα εβδομάδα.

Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε στον τελικό των No2 του ταμπλό, Λούσι Ενγκούγιεν Ταν (Γαλλία) και

Ξένια Ζαϊτσέβα (Ρωσία) με 6-3, 6-3, μετά από 75 λεπτά παιχνιδιού στο χωμάτινο Court 12, και στέφθηκαν πρωταθλήτριες της διοργάνωσης.

Για να φτάσουν ως εδώ, οι No1 του ταμπλό επικράτησαν αρχικά των Ρεμπέκα Έρινγκτον (Καναδάς) και Στυλιανή Ρουσσοπούλου, με 6-1, 6-1, ενώ στα προημιτελικά νίκησαν τις Ιταλίδες, Ζινέβρα Παρεντίνι Βαλέγκα Μοντεμπρούνο, και Μαρία Βιτόρια Βιβιάνι, με 6-0, 6-3.

Στα ημιτελικά κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του λιθουανικού διδύμου, Κλαούντιγια Μπουμπελούτε και Ιβέτα Ντάπκιουτ, με 6-3, 6-2. Αμφότερες αγωνίστηκαν και στα μονά, με τη Σαπφώ να φτάνει ως τα προημιτελικά, ενώ η Χριστοφή μέχρι τον δεύτερο γύρο.

Η Σακελλαρίδη ήταν στην κορυφή του ταμπλό. Νίκησε πρώτα την Στυλιανή Ρουσσοπούλου με 6-2, 6-3, στο δεύτερο γύρο την 21χρονη Ιταλίδα, Λάουρα Μάιρ, με 7-5, 6-3, και στην 8άδα εγκατέλειψε λίγο στο 5-1 του πρώτου set, κόντρα στην Ροσίτσα Ντέντσεβα.

Όσον αφορά τη Χριστοφή, μέτρησε μία νίκη και μία ήττα στο κυρίως ταμπλό. Στην πρεμιέρα της νίκησε την 22χρονη Ινδή, και qualifier, Ανίκα Κάναν, με double bagel (6-0, 6-0), όμως στο δεύτερο γύρο έχασε από την 19χρονη Γερμανίδα, Μαρί Βογκτ, με 7-5, 6-3.

Για τη Σακελλαρίδη είναι ο τέταρτος διαδοχικός ITF τίτλος της στα μονά, πέμπτος μέσα στο 2024, αλλά και 21ος στην καριέρα της. Για την Χριστοφή είναι ο πρώτος φετινός, αλλά και 12ος μέχρι τώρα, με τις δύο Ελληνίδες να μη χάνουν ούτε ένα set αυτή την εβδομάδα!

The post Ηράκλειο: Πρωταθλήτριες οι Σακελλαρίδη και Χριστοφή! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα