Σάκκαρη: “Αυτός ήταν ο λόγος που συνέχισα”

Η Μαρία Σάκκαρη είναι λογικά το πρόσωπο της εβδομάδας στην WTA με την Ελληνίδα τενίστρια να μιλάει στο WTA Insider για το ψυχολογικό ξέσπασμα που είχε πριν από μερικές εβδομάδες στο US Open, για το πόσο δύσκολο ήταν να ανατρέψει αυτή την ψυχολογική κατάσταση, αλλά και για τον βασικό λόγο που επέλεξε να συνεχίσει να μην κάνει το διάλειμμα που είχε σκεφτεί

μετά την ήττα της στη Νέα Υόρκη. 

“Λόγω αυτής τη φωτό που δημοσιεύτηκε από τον Τύπο (σ.σ τα δάκρυα στη συνέντευξη Τύπου στο US Open) πολλοί παίκτες, αλλά και ο κόσμος με ένιωσαν πραγματικά”, είπε η Σάκκαρη

“Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την αγάπη και την στήριξη που πήρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι εκεί έξω και όταν βλέπουν κάποιον να εργάζεται σκληρά θέλουν τα πράγματα να πάνε καλά για εκείνον.”

“Είμαι ευγνώμων που τόσες πολλές παίκτριες που παίζουν εναντίον μου στο Tour με στήριξαν. Αυτός ήταν και βασικός λόγος που συνέχισα”.

“Είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Ήμουν  σε αυτήν την κατάσταση στο US Open θέλοντας να κάνω ένα διάλειμμα και από εκεί και πέρα βρήκα και πάλι τη χαρά αυτήν την εβδομάδα. Είναι μεγάλος τίτλος, ο μεγαλύτερος τίτλος και σημαίνει τόσα πολλά.”

“Παίζω τένις για να ζήσω. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Δεν έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να το απολαύσω στο παρελθόν. Είπα στον εαυτό μου ότι οφείλω να το διασκεδάσω. Κι αυτό έκανα αυτήν την εβδομάδα.”

“Αυτήν την εβδομάδα είχα ένα στόχο: Να είμαι ευτυχισμένη. Αν παρακολουθήσατε κάποιους αγώνες μου θα είδατε ότι χαμογελούσα περισσότερο απ’ ότι συνήθως στo court. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Ήμουν πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα γιατί αυτό ήταν το κλειδί για να επιστρέψω και να νιώσω καλά στο γήπεδο. Να νιώσω χαρούμενη και να εκτιμήσω αυτό που κάνω.|

“Μου άρεσε πολύ αυτό που είπε η Κόκο Γκοφ στο US Open σχετικά με το πως οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς όταν χάνουμε έναν αγώνα τένις κι ήταν πολύ εύστοχο. Το σκεφτόμουν συνέχεια και μου έδινε δύναμη.”

“Στο τέλος της ημέρας είναι απλά ένας αγώνας τένις. Είμαι υγιής κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι γύρω μου, η οικογένειά μου, είναι χαρούμενοι και υγιείς. Αυτά είναι τα πράγματα που πήρα λίγο χρόνο για να σκεφτώ, να θυμηθώ τι είναι σημαντικό στη ζωή. Ο καθένας εστιάζει στα δικά του προβλήματα είτε είναι μεγάλα, μικρά, σημαντικά ή όχι. Ξεχνάς τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.”

“Με τον Τομ (σ.σ Χιλ) είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και είμαστε μαζί για 5 χρόνια. Έχουμε μιλήσει γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι αν κάνουμε μερικά διαλείμματα μέσα στη σεζόν είναι υγιές για εμάς, διότι βλέπουμε ο ένας τον άλλο πάρα πολύ. Το ότι πήγα στο Σαν Ντιέγκο μόνη μου και προπονήθηκα δέκα μέρες χωρίς τον Τομ πριν από αυτό ήταν καλό. Είμαι ευγνώμων που έχω έναν άνθρωπο σαν τον Τομ που είναι εκπληκτικός προπονητής, αλλά πάνω από όλα είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Είναι σαν αδερφός μου. Ο τρόπος που μου μίλησε πριν το ματς, με κάνει να αισθάνομαι ευγνώμων που έχω έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα μου στο ταξίδι μου.”

Για την κριτική που ανέφερε στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της απονομής η Σάκκαρη είπε: “Ζούμε στο 2023. Τα social media είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Η Κόκο Γκοφ είχε πει ότι ξέρει τα ονόματα των χρηστών. Κι εγώ τα ξέρω. Ξέρω τον άνθρωπο με κανάλι στο YouTube που ποστάρει όλες τις ήττες μου σε ημιτελικά, όλες τις ήττες μου σε τελικούς.”

“Τώρα δεν μπορώ να περιγράψω την ικανοποίηση. Όταν αποδεικνύεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι κάνουν λάθος, είναι καύσιμο. Έτσι δούλεψε για μένα. Ήξερα ότι θα ερχόταν, απλά δεν ήξερα πότε. Τους ευχαριστώ, μου έδωσαν δύναμη.”

Όσο για την πρόκριση στα WTA Finals η Ελληνίδα τενίστρια τόνισε: “Το να πηγαίνω σε τουρνουά ως νικήτρια είναι κάτι που δεν έχω νιώσει εδώ και καιρό. Το Τόκιο θα είναι δύσκολο με το ταξίδι, τη διαφορά ώρας, τις συνθήκες. Φτάνω την Τρίτη, ελπίζω να μην παίξω μέχρι την Πέμπτη. Θα κάνω ό,τι μπορώ.”

“Μακάρι να περάσω στο WTA Finals, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρω, αυτή η εβδομάδα ήταν μεγάλη νίκη για μένα. Αν περάσω, θα είναι εκπληκτικό. Αν όχι, θα έχω περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Έτσι το βλέπω, δεν έχω εμμονή με αυτό.”

The post Σάκκαρη: “Αυτός ήταν ο λόγος που συνέχισα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα