Ρούνε: “Ο Μπόρις θα πάει το τένις μου σε άλλο επίπεδο”

Ο Χόλγκερ Ρούνε μίλησε για μια ακόμη φορά για τον προπονητή του, Μπόρις Μπέκερ, με τον 20χρονο Δανό να τονίζει ότι η συνεργασία του με τον Γερμανό και πρώην Νο1 του κόσμου θα τον βοηθήσει για να παίξει τένις υψηλού επιπέδου. 

Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, τη στιγμή που ο Ρούνε είχε μόλις μία νίκη σε 9 παιχνίδια. Από τη στιγμή εκείνη ο Δανός έφτασε στα ημιτελικά του indoor τουρνουά στη Βασιλεία, ενώ στη συνέχεια έφτασε στα προημιτελικά του Paris Masters χάνοντας από τον Νόβακ

Τζόκοβιτς μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, ενώ στα τελικά της ATP στο Τορίνο έχασε και πάλι δύσκολα από τους δύο φιναλίστ, Τζόκοβιτς και Γιάνικ Σίνερ. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανανεώσουν τη συνεργασία τους και το 2024 κάτι που χαροποίησε τόσο τον Ρούνε, όσο και τον Μπέκερ.

“Ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τον Μπόρις Μπέκερ, έναν κορυφαίο προπονητή με μεγάλη εμπειρία και ως προπονητής και ως παίκτης παλαιότερα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μένα και θεωρώ ότι θα πάει το τένις μου σε άλλο επίπεδο”, είπε ο Ρούνε.

“Μαθαίνω πολλά κάθε φορά που είμαστε στο γήπεδο. Νιώθω ότι παίρνω μια σοφή απάντηση σε κάθε ερώτηση που του κάνω, ενώ παράλληλα μοιράζομαι τις σκέψεις μου με κάποιον που ήταν από τους κορυφαίους όταν ήταν νέος. Σημαίνει πολλά όταν κάποιος σε καταλαβαίνει. Δεν το κάνουν πολλοί.”

Αυτό που ταλαιπωρεί τις τελευταίες δύο σεζόν τον Δανό είναι η έλλειψη συνέπειας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα το 2023, μέχρι το Wimbledon στη συνέχεια ακολούθησε ένα μεγάλο αρνητικό σερί, κάτι που είχε συμβεί και το 2022. 

“Έχω δύσκολες στιγμές κάθε χρόνο κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να με βοηθήσει ο Μπόρις. Στο πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να είμαι πιο χαλαρός, πότε είναι η ώρα να αυξήσω τους ρυθμούς στην προπόνηση κλπ. Είναι δύσκολο όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις. Αλλά από την άλλη νομίζω ότι είναι μέρος της ζωής, ειδικά όταν είσαι νέος. Δεν μπορώ να ξέρω τα πάντα και να τα κάνω όλα σωστά. Μαθαίνω και θέλω να μαθαίνω κι αυτό με κάνει ψυχικά δυνατό για να ξεπερνάω αυτές τις δύσκολες στιγμές.”

Ο Ρούνε έκλεισε τη φετινή σεζόν με ρεκόρ 44-24, ενώ κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη 10άδα για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

The post Ρούνε: “Ο Μπόρις θα πάει το τένις μου σε άλλο επίπεδο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα