Ρολάν Γκαρός: ένα βήμα πριν τα προημιτελικά!

Φτάσαμε στα μέσα της διοργάνωσης του φετινού Ρολάν Γκαρός και ξεκινά ο 4ος γύρος της διοργάνωσης με τους Ναδάλ, Τιμ και Χάλεπ να ρίχνονται στη μάχη της εισόδου στα προημιτελικά

Τα πράγματα σοβαρεύουν!

Το φετινό Ρολάν Γκαρός, παρά το γεγονός ότι διεξάγεται σε πολύ πιο δύσκολη περίοδο για τον παρισινό καιρό, ευτυχώς, δεν είχε σημαντικές καθυστερήσεις και έχουμε φτάσει αισίως στον 4ο γύρο με τους πρώτες αγώνες να διεξάγονται την Κυριακή.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τα προημιτελικά

και δύο εκ των μεγάλων φαβορί για το αντρικό ταμπλό ρίχνονται στη μάχη των “16” όντας και τα τεράστια φαβορί για την πρόκριση.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει κάνει έναν υγιεινό περίπατο στους τρεις πρώτους του αγώνες στο Παρίσι έχοντας δαπανήσει ελάχιστη ενέργεια και χρόνο στο κορτ και θα είναι μια τεραστίων διαστάσεων έκπληξη αν δεν πράξει το ίδιο και στον 4ο γύρο.

Αντίπαλος του είναι ένας τενίστα με “γερά” τενιστικά γονίδια. ο Σεμπάστιαν Κόρντα, γιος του Πιετρ Κόρντα, παλαιού νικητή του ΑΟ (13:30 GR).

O 20χρονος Αμερικανός διάγει φυσικά το breakthrough τουρνουά του σε Major έχοντας φτάσει για πρώτη φορά σε 4ο γύρο από το Νο213 του κόσμου, αλλά, κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, έχει ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο δίχως φυσικά να έχει να χάσει τίποτα!

Το άλλο φαβορί για τον τίτλο στο Παρίσι και πιθανός αντίπαλος του Ράφα στα ημιτελικά, είναι φυσικά ο Ντομινίκ Τιμ που τελικά δεν θα παίξει κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα στον 4ο γύρο αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον θαυματουργό Γάλλο wild card, Ούγκο Γκαστόν (17:00 GR).

Από το Νο239 στον κόσμο, ο Γκαστόν έχει δείξει απίστευτα πράγματα στο Γαλλικό Όπεν φέτος ειδικά με το τρομερό τένις και την πνευματική δύναμη που έδειξε κόντρα στον Βαβρίνκα και, αν αποδώσει το ίδιο κόντρα στον Τιμ, ίσως και να δυσκολέψει τον Αυστριακό που όμως δείχνει να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα έχοντας “απελευθερωθεί” μετά τον τίτλο στο US Open.

To πιο αμφίρροπο ματς της Κυριακής στους άντρες είναι η αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Γιανίκ Σίνερ (13:30 GR).

Ο Σάσα δείχνει να έχει ανακάμψει πνευματικά μετά την οδυνηρή απώλεια του US Open ενώ ο Σίνερ κάνει το καλύτερο του Grand Slam και είναι ξεκάθαρα μια απειλή για τον Γερμανό αν δεν παρουσιαστεί σοβαρός.

Ο Ντιέγο Σβάρτσμαν είναι το φαβορί κόντρα στον Λορέντσο Σονέγκο στο άλλο ματς της μέρας (15:30 GR).

Περνώντας στο γυναικείο ταμπλό, το “τρένο” της Σιμόνα Χάλεπ βρίσκει αντιμέτωπο την Ίγκα Σουαϊτέκ (12:00 GR).

Η 29χρονη Ρουμάνα δεν “πιάνεται” μέχρι στιγμής στο Γαλλικό Όπεν, έχει δει αρκετά κορυφαία ονόματα να έχουν ήδη αποκλειστεί και δεν μπορεί παρά να σκέφτεται ότι έχει μια τεράστια ευκαιρία για τον 2ο Grand Slam τίτλο της.

Το μεγάλο ντέρμπι της μέρας είναι αναμφίβολα η αναμέτρηση της Καρολίν Γκαρσία με την Ελίνα Σβιτολίνα (15:30 GR). 

H Γαλλίδα έχει βρει τον παλιό καλό Τοπ10 εαυτό της στο Παρίσι και είναι σίγουρα μια πολύ επικίνδυνη αντίπαλος για την Σβιτολίνα ενώ θα έχει φυσικά και το λιγοστό κοινό της αναμέτρησης στο πλευρό της.

Δυστυχώς, η Μαρία Σάκκαρη θα είναι η μεγάλη απούσα από τον 4ο γύρο μετά τα δύο χαμένα match points κόντρα στην Τρεβιζάν με την Ιταλίδα να έχει κερδίσει τουλάχιστον την παρουσία της σε έναν ακόμα αγώνα στο Παρίσι κόντρα στην Κίκι Μπέρτενς (12:00 GR).

Το πρόγραμμα στα τρία κεντρικά courts

COURT PHILIPPE CHATRIER (ώρα έναρξης: 12:00GR)
1-Simona Halep (Romania) v Iga Swiatek (Poland)
Sebastian Korda (U.S.) v 2-Rafa Nadal (Spain)
3-Elina Svitolina (Ukraine) v Caroline Garcia (France)
Hugo Gaston (France) v 3-Dominic Thiem (Austria)

COURT SUZANNE LENGLEN (ώρα έναρξης: 12:00GR)
Martina Trevisan (Italy) v 5-Kiki Bertens (Netherlands)
6-Alexander Zverev (Germany) v Jannik Sinner (Italy)
Lorenzo Sonego (Italy) v 12-Diego Schwartzman (Argentina)

COURT SIMONNE MATHIEU (ώρα έναρξης: 14:00GR)
Nadia Podoroska (Argentina) v Barbora Krejcikova (Czech Republic)

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ρολάν Γκαρός: ένα βήμα πριν τα προημιτελικά! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα