Ριμπάκινα: “Ήταν πιο δυνατή από εμένα και το άξιζε περισσότερο”

Η φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν, Έλενα Ριμπάκινα, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ήττα της από την Αρίνα Σαμπαλένκα στον τελικό του τουρνουά, μίλησε για το τι έφταιξε και δεν κατάφερε να κατακτήσει τον 2ο Grand Slam τίτλο της.

Η 23χρονη από το Καζακστάν, τόνισε πως η αντίπαλός της, άξιζε τη νίκη περισσότερο από εκείνη, ενώ, επεσήμανε πως η άνοδός της στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν την… καίει και τόσο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό με τη Σαμπαλένκα: “Δεν πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα σήμερα,

όμως ήταν δυο εξαιρετικές εβδομάδες για εμένα στην Αυστραλία. Έδωσα ένα πολύ ωραίο αγώνα κόντρα στην Αρίνα, που θα με βοηθήσει στα επόμενα τουρνουά”.

Για την άνοδό της στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης: “Δεν νομίζω ότι επειδή θα ανέβω στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αισθανθώ κάπως διαφορετικά σε σχέση με πριν.  Όμως, σίγουρα, το γεγονός ότι θα είμαι seeded σε μερικές διοργανώσεις από εδώ και πέρα και θα αποφεύγω να αγωνίζομαι στους πρώτους γύρους, είναι σημαντικό.

Υπάρχουν αρκετά οφέλη από το να είσαι ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Σίγουρα πάντως, δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η κατάταξη αυτή την περίοδο”.

Για το πως η Σαμπαλένκα γύρισε το ματς και κατέκτησε τον τίτλο: “Η Αρίνα ανέβασε τον ρυθμό της από το 2ο set και μετά. Έκανε λιγότερα λάθη, ήταν πιο επιθετική, είχα κι εγώ τις ευκαιρίες μου, όμως ήταν πιο δυνατή από εμένα γενικότερα και το άξιζε περισσότερο. Συνολικά, πάντως, ήταν δυο καλές εβδομάδες για μένα στη Μελβούρνη.

Σήμερα σέρβιρε πολύ καλά, ήταν έτοιμη για την πρόκληση. Πέρυσι σέρβιρε μέτρια, με πολλά διπλά λάθη, όμως σήμερα ήταν πάρα πολύ καλή σε αυτό το κομμάτι. Ξέρω ότι δούλεψε πολύ στο σερβίς της, για να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο”.

Για τους στόχους της: “Στόχος μου σε κάθε Grand Slam, είναι να βρίσκομαι στη 2η εβδομάδα αγώνων. Τώρα, έχω αυτοπεποίθηση, δουλεύω καλά, χαίρομαι που είμαι υγιής και είμαι απόλυτα σίγουρη, πως τα αποτελέσματα θα έρθουν”.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Ριμπάκινα: “Ήταν πιο δυνατή από εμένα και το άξιζε περισσότερο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα