Ραντεβού με την ιστορία (vids)

Ράφαελ Ναδάλ και Ντανίλ Μεντβέντεφ θα τεθούν αντιμέτωποι το πρωί της Κυριακής στη Μελβούρνη, σε έναν από τους σημαντικότερους Major τελικούς στην ιστορία του ανδρικού τένις.

Εκτός από τον 1ο μεγάλο τίτλο του 2022, διακυβεύονται πολλά περισσότερα στη σπουδαία μάχη της Μελβούρνης, με τους δυο τενίστες να κυνηγούν τη νίκη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Για τις 10:30GR έχει προγραμματιστεί ο τελικός του ανδρικού ταμπλό του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, με τους Ναδάλ και Μεντβέντεφ να ετοιμάζονται να δώσουν μια μοναδική

τενιστική παράσταση στον φίλαθλο κόσμο του αθλήματος.

Αυτήν, θα είναι η 2η φορά που οι δυο τους θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Ναδάλ είχε κερδίσει με 3-2 τον Μεντβέντεφ στον τελικό του US Open και είχε κατακτήσει τον 19ο Major τίτλο του, δίνοντας παράταση στο όνειρο του Ρώσου, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με το 1ο Slam τρόπαιό του, τον Σεπτέμβριο του 2021 (κέρδισε στον τελικό του US Open, τον Νόβακ Τζόκοβιτς).

Ναδάλ και Μεντβέντεφ έχουν παίξει τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τον 35χρονο Ισπανό να έχει υπέρ του το Η2Η με 3-1. Παρ’ όλα αυτά, στην τελευταία τους συνάντηση, ο 26χρονος Ρώσος επικράτησε με 2-1, στα ημιτελικά των ATP Finals (Λονδίνο, 2020).

Τι έχουν κάνει μέσα στο 2022

Αήττητος μέσα στο 2022, ο Ναδάλ μετράει ρεκόρ 10-0, έχοντας κερδίσει 24 από τα 28 sets που έχει παίξει. Στην πορεία του προς τον τελικό του ΑΟ, απέκλεισε κατά σειρά, τους: Γκιρόν (Νο66), Χάνφμαν (Νο126), Χατσάνοφ (Νο30), Μαναρινό (Νο69), Σαποβάλοφ (Νο14) και Μπερετίνι (Νο7).

Από την άλλη, ο Μεντβέντεφ μετράει ρεκόρ 9-1 φέτος, έχοντας ηττηθεί στο ντεμπούτο του για το 2022, στο ΑΤΡ Cup, από τον Ούγκο Αμπέρ (Νο40). Στη Μελβούρνη έχει κερδίσει τους: Λαάξονεν (Νο91), Κύργιο (Νο115), Φαν ντε Ζάντσουλπ (Νο57), Κρέσι (Νο70), Οζέρ Αλιασίμ (Νο9) και Τσιτσιπά (Νο4). Συνολικά μέσα στη νέα χρονιά έχει 25/33 κερδισμένα sets.

Τα ρεκόρ που απειλούνται

Τι διακυβεύεται στον τελικό της Κυριακής, πέραν του 1ου Grand Slam τίτλου για το 2022 ; Αρχικά, ο Ράφα Ναδάλ, απειλεί να κατακτήσει το 21ο Major τρόπαιό του και να μείνει μόνος πρώτος στην λίστα με τους τενίστες που έχουν τις περισσότερες κατακτήσεις.

Αν κερδίσει τον Μεντβέντεφ, θα ξεπεράσει τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι έχουν από 20 και αυτομάτως θα φουντώσει ακόμη περισσότερο την κουβέντα γύρω από το ποιος είναι ο GOAT του ανδρικού τένις.

Ταυτόχρονα, αν μπορέσει να φτάσει στον τίτλο, ο θρυλικός Ισπανός θα ολοκληρώσει για 2η φορά το Career Grand Slam.

Πράγμα, που σημαίνει πως θα έχει κατακτήσει -τουλάχιστον- από δυο φορές, όλα τα Majors. Επίτευγμα που έχει στη συλλογή του, μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μιας και ο Ρότζερ Φέντερερ έχει στεφθεί πρωταθλητής μια φορά στο Roland Garros (2009). Ακόμη, με ενδεχόμενη κατάκτηση του ΑΟ, ο Ναδάλ θα φτάσει τους 90 ΑΤΡ τίτλους.

Τι θα πετύχει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου το πρωί της Κυριακής ; Όχι και λίγα. Πρώτο και καλύτερο: Θα γίνει το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον πίνακα της ΑΤΡ.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, ο τελευταίος -μέχρι σήμερα- τενίστας που βρέθηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, πριν τον Τζόκοβιτς, ήταν ο Ράφαελ Ναδάλ, στις 20 Ιανουαρίου του 2020.

Πέραν του Νο1, ο Μεντβέντεφ αν πάρει τον τίτλο στη Μελβούρνη, θα φτάσει σε back to back κατακτήσεις, μετά τον θρίαμβό του στη Νέα Υόρκη πριν λίγους μήνες. Για τους λάτρεις της στατιστικής, ο τελευταίος -μέχρι σήμερα- τενίστας που έφτασε σε back to back Major κατακτήσεις, πέραν του Τζόκοβιτς, είναι ο Ράφαελ Ναδάλ, πριν 12 χρόνια!

Ο Ισπανός είχε κερδίσει μάλιστα, τρία στη σειρά (Roland Garros, Wimbledon, US Open) το 2010.

Καταλαβαίνει κανείς, πως η συγκεκριμένη μάχη, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από όλους.

Άραγε, θα μπορέσει ο Ράφα Ναδάλ να φτάσει στον 2ο τίτλο του στην Αυστραλία και 21ο συνολικά στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω του τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς, ή ο Μεντβέντεφ θα κάνει το back to back και θα εκθρονίσει τον Τζόκοβιτς από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ; Οι απαντήσεις, στις 10:30 της Κυριακής, στη Rod Laver Arena…

AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ραντεβού με την ιστορία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα