Ράφα Ναδάλ: Ο σπουδαιότερος όλων των εποχών

13:58 8/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ σε πρόσφατη συνέντευξή του έπλεξε το εγκώμιο του Ράφαελ Ναδάλ, τονίζοντας πως είναι ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών στην χωμάτινη επιφάνεια, ενώ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίζει κάποιος τους αγώνες απέναντί του.

Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε σίγουρα ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο, που μιλάει με τέτοια λόγια για τις ικανότητες του Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως είναι ο σπουδαιότερος που έχει παίξει ποτέ στην χωμάτινη επιφάνεια, ενώ παράλληλα, σχολίασε και την προσωπική του αγωνιστική κατάσταση

ενόψει και του επικείμενου Ρολάν Γκαρός.

Ο Βούλγαρος, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, αναφέρθηκε στην ικανότητα του Ναδάλ να αλλάζει πρόσωπο από την μια στιγμή στην άλλη μέσα στο court, όταν ο αντίπαλός του βρίσκει τις αδυναμίες του.

Επίσης, δεν δίστασε να μιλήσει για το πόσο πολύ του αρέσει να παίζει κόντρα στον Ισπανό στην κόκκινη επιφάνεια, καθώς ξέρει πως είναι ότι πιο δύσκολο υπάρχει στο παγκόσμιο τένις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο “Ντίμι”:

“Η επιτυχία του Ράφα, πιέζει εμένα προσωπικά να θέλω να γίνομαι ολοένα και καλύτερος και να δουλέψω ακόμη περισσότερο σε αυτά που θέλω να γίνω καλύτερος. Είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα τέτοιο παράδειγμα και να μιλάς για αυτό, είναι ο σπουδαιότερος παίκτης όλων των εποχών στην χωμάτινη επιφάνεια.

Με τον τρόπο με τον οποίο παίζει, ξέρεις που θα πάει η μπάλα μόλις την χτυπήσει και πως θα σκάσει πάνω σου, ξέρεις τι να περιμένεις, αλλά πραγματικά, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Αυτό, είναι κάτι το οποίο απολαμβάνω, μου αρέσει να προπονούμαι μαζί του και να παίζω μαζί του αγώνες.

Πιστεύω πως είναι εξαιρετικό να έχεις έναν τέτοιο αντίπαλο ώστε να βελτιώνεσαι ο ίδιος. Σε πιέζει να τα πας καλύτερα. Πρέπει να δώσεις το 100% σου απέναντί του και να προσπαθήσεις να βρεις τις αδυναμίες του. Μπορείς να τις βρεις, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν τις βρεις, βελτιώνεται.

Δεν είχα ποτέ καλή σχέση με το Ρολάν Γκαρός, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Ξεκίνησα την χωμάτινη σεζόν πολύ καλά και θέλω να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο και να κερδίζω αγώνες. Όταν έρθει το Ρολάν Γκαρός, ελπίζω να ανεβάσω κι άλλο την απόδοσή μου, απλά αυτό.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ράφα Ναδάλ: Ο σπουδαιότερος όλων των εποχών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα