Τσίλιτς: “Δεν θα θυμόμαστε ένα US Open χωρίς φιλάθλους”

Ο Μάριν Τσίλιτς βρίσκεται από τις αρχές Μαρτίου στη γενέτειρά του, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας περνώντας εκεί την αναγκαστική περίοδο της καραντίνας καθώς και έναν σεισμό που συντάραξε την πόλη τον Μάρτη.

Ο 31χρονος Κροάτης που βγήκε σιγά-σιγά και αυτός στα χωμάτινα κορτ της πόλης προπονούμενος για να ξαναβρεί τον ρυθμό του, είναι της άποψης ότι τα τουρνουά που θα γίνουν πρέπει να έχουν την παρουσία θεατών, ειδάλλως, το τελικό αποτέλεσμα θα μνημονεύεται από λίγους.

“Οι αγώνες χωρίς φιλάθλους θα ομοιάζουν με προπονητικά ματς. Αν γίνει τελικά το US Open

χωρίς φιλάθλους, θα λέμε σε μερικά χρόνια ότι αυτός ο τύπος κέρδισε το Αμερικανικό Όπεν χωρίς κόσμο και δεν νομίζω ότι ο τίτλος αυτός θα φέρει το ίδιο βάρος. Δεν θα ήταν το καλύτερο σενάριο”.

“Το τένις είναι διαφορετικό από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο γιατί, όποτε και αν αρχίσουμε δεν επηρεάζεται κάτι. Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τουρνουά χωρίς κόσμο. Όλο το τουρ βασίζεται σε σπόνσορες που, με τη σειρά τους, βασίζονται στην παρουσία του κόσμου. Αν δεν έχει κοινό, επενδύονται χρήματα στο κενό” ανέφερε ο Τσίλιτς.

Ένα από τα θετικά της καραντίνας είναι το γεγονός ότι ήταν παρών στη γέννηση του γιου του και διαρκώς δίπλα του τους πρώτους μήνες της ζωής του.

“Είναι ευλογία για μένα. Έχω χάσει μόνο δυο εβδομάδες της ζωής του μετά τη γέννησή του. Έχω δει όλη την ανάπτυξή του, όλη την πρόοδο που κάνει. Είναι μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Ελπίζω να έχω μείνει σε καλή πνευματική και αγωνιστική κατάσταση για όταν επιστρέψουμε στη δράση” κατέληξε ο κάτοχος του US Open το 2014.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τσίλιτς: “Δεν θα θυμόμαστε ένα US Open χωρίς φιλάθλους” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα