Προβλήματα με τις δημοτικές εγκαταστάσεις

17:12 7/5/2020 - Πηγή: Tennis24

Το τένις έχει επιστρέψει, έστω και με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής , στην καθημερινότητά μας καθώς από την Τρίτη (05/05) λειτουργούν κανονικά η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων τενιστικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα tennis club γέμισαν από λάτρεις του αθλήματος και τα courts απέκτησαν και πάλι ζωή.

Ωστόσο, αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αθλούμενοι που δεν ανήκουν σε κάποιον όμιλο, σωματείο της ΕΦΟΑ

ή ιδιωτικό τένις κλαμπ καθώς πολλές εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύονται οι Δήμοι, παραμένουν κλειστές καθώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τενιστών και η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Γενικής Γραμματείας και της Ομοσπονδίας.

Πολλά Δημοτικά γήπεδα είναι ελεύθερα προς το κοινό και δεν υπάρχει φύλαξη ή γραμματειακή υποστήριξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καταγραφή των αθλούμενων.

Πέρα από τα δημοτικά γήπεδα τένις, κλειστό παραμένει και το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τενιστικούς προορισμούς των Βορείων Προαστίων. Πέρα από τους ερασιτέχνες τενίστες, το ΟΑΚΑ φιλοξενεί και πολλούς προπονητές αλλά και ακαδημίες που δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη δραστηριότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γήπεδα του Ολυμπιακού Κέντρου θα διατεθούν προς το κοινό την 1η Ιουνίου, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από το Δ.Σ του Σταδίου.

Την Τετάρτη (06/05), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά με το σύνολο των Περιφερειαρχών της χώρας και δεκάδων Δημάρχων.

Αντικείμενο της 2,5 ωρών τηλεδιάσκεψης ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και η συμμόρφωση στη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας.

Οι κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις και απορίες των αυτοδιοικητικών και συνέστησαν τη μη λειτουργία των ανοιχτών αθλητικών υποδομών σε περίπτωση που για ποικίλους λόγους δεν είναι ακόμα εφικτή από τους διαχειριστές τους η διασφάλιση της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και σε «αυτοσχεδιασμούς» τοπικών αρχόντων και κάλεσαν όλους να φροντίσουν ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όσα αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.

The post Προβλήματα με τις δημοτικές εγκαταστάσεις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα