Πρώτος τίτλος καριέρας για Κόρντα (vids)

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα κατέκτησε τον παρθενικό ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του, νικώντας στον τελικό του Emilia Romagna Open, τον home favourite, Μάρκο Τσεκινάτο.

Ο 20χρονος Αμερικανός, στη δεύτερη παρουσία του σε τελικό ΑΤΡ θεσμού, “έσπασε” το ρόδι και έκανε δικό του τον τίτλο στο 250αρι τουρνουά της Πάρμα, δείχνοντας πως βρίσκεται σε διαρκή άνοδο το τελευταίο διάστημα.

Ο πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Roland Garros,

επικράτησε στον τελικό με 6-2, 6-4 και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την εξαιρετική εβδομάδα του στην Πάρμα.

SEBI MAGIC @SebiKorda is an ATP champion for the very first time, defeating Cecchinato 6-2 6-4 in Parma!#EmiliaRomagnaOpen pic.twitter.com/ZcHSjSUtk6

Tennis TV (@TennisTV) May 29, 2021

Χωρίς να χάσει σετ έφτασε στον τίτλο ο Αμερικανός, που κέρδισε πέντε ματς με straight sets. Κατά σειρά, επικράτησε των Αντρέας Σέπι, Λορέντσο Σονέγκο, Γιοσίτο Νισιόκα, Τόμι Πολ και Μάρκο Τσεκινάτο.

Μάλιστα, από την ερχόμενη Δευτέρα, θα δει τον εαυτό του να εισέρχεται για πρώτη φορά στο Top50 του πίνακα της ΑΤΡ.

Από το Νο63 στο οποίο βρισκόταν πριν την έναρξη της διοργάνωσης στην Πάρμα, ο Κόρντα θα αναρριχηθεί στο No50 του κόσμου, κερδίζοντας 13 θέσεις με την πορεία τίτλου που έκανε στο ιταλικό event.

Ο Τσεκινάτο από την πλευρά του, που δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής στο τουρνουά της πατρίδας του, θα επιστρέψει στο Top100, ανεβαίνοντας στο Νο83 από το Νο104.

Ο Κόρντα στον 1ο γύρο του Γαλλικού Όπεν θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Πέδρο Μαρτίνεζ και είναι το φαβορί να συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Παριζιάνικου Major, αν κι εφόσον ο Στέφανος ξεπεράσει το εμπόδιο του Σαρντί στην πρεμιέρα.

EMILIA ROMAGNA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πρώτος τίτλος καριέρας για Κόρντα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα