Τιμ: Με το μυαλό στην πρεμιέρα

Ο δύο φορές φιναλίστ του γαλλικού όπεν μίλησε λίγο πριν από την έναρξη του κυρίως ταμπλό αναφερόμενος τόσο στο παιχνίδι της πρεμιέρας, κόντρα στον Ισπανό Πάμπλο Αντουχάρ, όσο και για το γεγονός ότι δεν θα συναντήσει κανέναν εκ των Big 3 μέχρι τον τελικό.

“Ναι, ίσως αν με ρωτούσατε πριν από 2-3 χρόνια να ήμουν πολύ χαρούμενους που δεν θα τους συναντήσω μέχρι τον τελικό. Ωστόσο, έτσι όπως μπαίνω σε αυτό το τουρνουά και με τον τρόπο που έπαιξα τις τελευταίες εβδομάδες το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι του πρώτου γύρου”,

τόνισε ο Αυστριακός. 

“Φυσικά και γνωρίζω ότι οι Big 3 βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό, αλλά για μένα αυτό δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Εστιάζω στον πρώτο μου αγώνα.”

Ο Νο4 του κόσμου, μπορεί να μετράει 10 τίτλους στο χώμα, ωστόσο η φετινή σεζόν δεν εξελίχθηκε και τόσο καλά πηγαίνοντας στο γαλλικό όπεν με ρεκόρ νικών 4-3.

“Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να παίξω καλύτερα απ’ ό,τι έκανε την περασμένη εβδομάδα στην Λυών, όπου ηττήθηκα στην πρεμιέρα. Προπονούμαι σκληρά και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και κυρίως να παίξω καλά στο τουρνουά.”

“Είναι σίγουρα ένα μικρό πλεονέκτημα για μένα το γεγονός ότι οι αγώνες είναι στα τρία νικηφόρα σετ, λόγω της αργής εκκίνησης που έχω στους αγώνες μου.”

Ο 27χρονος πάντως συνεχίζει την προσπάθεια στο να βρει το παιχνίδι του τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά, έπειτα από την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από το τουρνουά στο Ντουμπάι τον περασμένο Μάρτιο.

“Στους τραυματισμούς χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ανακτηθεί και πάλι η αρχική σωματική κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει και σε πνευματικό επίπεδο. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθεις.”, δήλωσε. “Γι αυτό πιστεύω ότι έπρεπε να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου και να επιστρέψω πιο φρέσκος και με μεγαλύτερη ενέργεια όπως έκανα στην Μαδρίτη.”

Μπορεί ο Τιμ να μην αντιμετωπίσει τους Big 3 μέχρι το φινάλε του τουρνουά, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού του σκέφτεται πάντα τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει. 

“Αναμφίβολα το να φτάσω να παίξω με τον Ράφα εδώ είναι μια δύσκολη πρόκληση. Ωστόσο, εκτιμώ ότι γενικά είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, όχι μόνο στο τένις, αλλά και γενικά στον αθλητισμό, να κερδίσεις μέσα στο Παρίσι τον Ράφα.”

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τιμ: Με το μυαλό στην πρεμιέρα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα