Πρώτος τίτλος για το “διαμάντι” της Ισπανίας

Ο Κάρλος Αλκαράζ Γκάρφια κατέκτησε τον πρώτο Τσάλεντζερ τίτλο της καριέρας του την Κυριακή στην Τεργέστη της Ιταλίας…

Το νέο διαμάντι του Ισπανικού τένις… ξεπροβάλλει. Ο γεννημένος το 2003, Κάρλος Αλκαράζ Γκάρφια, έκανε δικό του τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε Τσάλεντζερ τουρνουά και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Είναι ο διάδοχος του Ράφαελ Ναδάλ στην Ισπανία και αυτό είναι κοινό μυστικό. Το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια και πριν την έξαρση του κορονοϊού, πρόλαβε να κάνει την πρώτη του statement νίκη σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ 500 τουρνουά (Ρίο Ντε Τζανέιρο).

Την

Κυριακή, 30 Αυγούστου, ο Γκάρφια έφτασε στον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε Τσάλεντζερ, κερδίζοντας στον τελικό τον Ιταλό Ρικάρντο Μποναντιό με 6-4, 6-3.

Μπορεί να βρίσκεται στο Νο310 της παγκόσμιας κατάταξη της ΑΤΡ, όμως η άνοδος του είναι θέμα χρόνου. Οι άνθρωποι που τον έχουν δει, αλλά και αυτοί που δουλεύουν μαζί του, πιστεύουν ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα βρίσκεται στο Top100.

Κι αν αυτό δεν θεωρείται τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες έκλεισε τα 17 του χρόνια, θα καταλάβει ότι μιλάμε για κάτι σπουδαίο στο Ισπανικό τένις.

Στον δρόμο προς τον τίτλο στην Τεργέστη, απέκλεισε κατά σειρά τους: Μπούργκ (Νο254), Βιόλα (Νο222), Ετσεβέρι (Νο321) και Μουσέτι (Νο280), πριν κερδίσει και τον Μποναντιό στον τελικό. Κι όλα αυτά, χάνοντας μόλις ένα σετ, από τον Μουσέτι στα ημιτελικά.

Όσοι ανυπομονείτε να δείτε για τι τενίστα μιλάμε, θα το καταλάβετε στο επικείμενο Roland Garros, που θα ριχτεί στη μάχη των προκριματικών, αν και μόνο απίθανο δεν είναι να έχει Wild Card για το κυρίως ταμπλό.

Πάντως, από την ερχόμενη Δευτέρα ο Αλκαράζ θα βρίσκεται στο Νο220 του κόσμου, μιας και θα αναρριχηθεί 90 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μετά την εξαιρετική εβδομάδα που διένυσε στην Ιταλία.

TRIESTE CHALLENGER DRAW

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πρώτος τίτλος για το “διαμάντι” της Ισπανίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα