Προημιτελικών συνέχεια!

Τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια της ημιτελικής φάσης του φετινού Αυστραλιανού Όπεν σε αντρικό και γυναικείο ταμπλό θα ξεκαθαριστούν την Τετάρτη στη Μελβούρνη!

Τσιτσιπάς-Ναδάλ και Κόλινς-Κβίτοβα!

Αυτοί είναι οι γνωστοί, μέχρι στιγμής, μάλλον απροσδόκητοι ημιτελικοί του φετινού Αυστραλιανού Όπεν με την παρουσία φυσικά του Στέφανου Τσιτσιπά αλλά και της Ντανιέλ Κόλινς να ξεχωρίζει μιας και μιλάμε για τις μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης!

Ειδικά αυτό που έχει καταφέρει η 25χρονη Αμερικανίδα φαντάζει ασύλληπτο

μιας και, πριν από τη φετινή διοργάνωση, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα ματς σε βασικό ταμπλό Slam και έχει φτάσει τώρα μια ανάσα από τον τελικό!

Όχι ότι πάει πίσω ο Στέφανος βέβαια…

Αυτά τα πράγματα που έχει καταφέρει το Ελληνόπουλο όχι μόνο στη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά συνολικά το τελευταίο δωδεκάμηνο μπορούν μόνο να συγκριθούν σε σχέση με αυτά που έκαναν σε νεαρή ηλικία τενίστες του διαμετρήματος του Τζόκοβιτς και του Ναδάλ!

Πάμε όμως στα της Τετάρτης όπου έχουμε το δεύτερο μέρος των προημιτελικών γύρων στο οποίο θα γίνουν γνωστά τα άλλα δύο ζευγάρια των ημιτελικών που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς του Σαββατοκύριακου στη Μελβούρνη!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει έναν τενίστα που έχει κερδίσει, δίχως υπερβολή, σχεδόν…παντού και με πολύ μεγάλη συχνότητα: τον Κέι Νισικόρι!

O Σέρβος τενίστας είναι πραγματικά ο εφιάλτης του 29χρονου Ιάπωνα καθώς, σε 17 αναμετρήσεις, τον έχει κερδίσει μόλις δύο φορές, η τελευταία το 2014 σε εκείνον τον επικό ημιτελικό του Αμερικανικού Όπεν…

Το ζήτημα είναι ότι ο Νόλε, εύκολα ή δύσκολα ξεκλειδώνει κάθε φορά τους “γρίφους” που του βάζει ο “σαμουράι”, πολύ απλά γιατί ό,τι μπορεί να κάνει ο Νισικόρι αυτός το κάνει καλύτερα!

Ακόμα ένα πρόβλημα για τον Ιάπωνα είναι το γεγονός ότι προέρχεται από το πλέον εξαντλητικό ματς του τουρνουά, το πεντάωρο κόντρα στον Καρένιο Μπούστα ενώ και στους προηγούμενους γύρους έχει “δαπανήσει” αρκετή ώρα στο κορτ.

Το ζήτημα για τον Νόλε είναι ότι ακόμα δεν έχει φορτσάρει ιδιαίτερα. Αλλά ίσως απλά να μην έχει χρειαστεί ακόμα. Σε κάθε περίπτωση, με κάθε σεβασμό στον Νισικόρι, ο Τζόκοβιτς είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση σε ακόμα έναν ημιτελικό Slam (10:30 GR).

Το έτερο ματς της μέρας παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί.

Μίλος Ράονιτς και Λούκας Πούιγ (05:30 GR) έχουν ήδη κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά φτάνοντας μέχρι τον προημιτελικό γύρο αλλά έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσουν και το βήμα παραπάνω στον αγώνα της Τετάρτης.

Αν προκριθεί ο Γάλλος στον ημιτελικό γύρο, θα κάνει την καλύτερη παρουσία του σε Slam στην καριέρα του.

Οι δύο γυναικείοι προημιτελικοί προηγούνται στο πρόγραμμα της μέρας και είναι δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι!

Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Σερίνα Γουίλιαμς, μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Χάλεπ, καλείται να περάσει ακόμα ένα δύσκολο εμπόδιο αυτό της πολύ φορμαρισμένης Καρολίνα Πλίσκοβα (04:00 GR).

H Tσέχα προέρχεται από την ισοπέδωση της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και έχει κερδίσει παλαιότερα τη Σερίνα σε Slam, στο US Open του 2016. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να βρεθεί σε πολύ μεγάλη αγωνιστικά και πνευματικά μέρα για να το ξανακάνει.

Νωρίτερα, Ναόμι Οσάκα και Ελίνα Σβιτολίνα (02:00 GR) θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Γιαπωνέζα κάτοχος του Αμερικανικού Όπεν αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο τίτλος της πέρσι στο Flushing Meadows δεν ήταν πυροτέχνημα ενώ η Σβιτολίνα διεκδικεί την πρώτη της παρουσία σε ημιτελικά Slam έχοντας κερδίσει, θυμίζουμε, πέρσι και το WTA Finals!

ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Προημιτελικών συνέχεια! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα