Πρεμιέρα με ήττα για Ράφα – VIDEO

Βγάζοντας, όπως ήταν φυσιολογικό άλλωστε, αρκετά σημάδια ανετοιμότητας ενόψει της έναρξης της σεζόν 2019, ο Ραφαέλ Ναδάλ ηττήθηκε από τον Κέβιν Άντερσον και δεν θα είναι παρών στον τελικό του Mubadala Championsips.

Η ανεπίσημη πρεμιέρα του Ραφαέλ Ναδάλ στη σεζόν 2019 δεν συνοδεύτηκε με το αποτέλεσμα που θα ήθελε ο 32χρονος τενίστας.

Όντας φανερά ανέτοιμος, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς αυτό ήταν το πρώτο του ματς μετά τον ημιτελικό του Αμερικανικού Όπεν, ο Ισπανός θρύλος έκανε μια πολύ μέτρια εμφάνιση

στον ημιτελικό του Mubadala Championships και ηττήθηκε από τον πιο έτοιμο αγωνιστικά Κέβιν Άντερσον με 4-6, 6-3, 6-4 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης που, θυμίζουμε, είναι φιλικών προδιαγραφών και δεν δίνει βαθμούς κατάταξης.

Με αρκετά προβλήματα το παιχνίδι του Ράφα με κύριο και ηλίου φαεινότερο την κίνησή του που, με τίποτα, δεν ήταν κοντά στα στάνταρντ που έχουμε συνηθίσει τον Μαγιορκέζο.

Αρκετά προσεκτικός ακόμα, δεν είχε την απαιτούμενη έκρηξη με συνέπεια το footwork του να είναι γενικά αρκετά πιο αργό από το φυσιολογικό του επίπεδο.

Αυτό, φυσικά, έχει διπλή εξήγηση καθώς προέρχεται από πολύμηνο τραυματισμό οπότε είναι λογικό ακόμα να μην εξωθεί το σώμα του στα όριά του, πόσο μάλλον σε έναν φιλικό αγώνα, ενώ από την άλλη η “σκουριά” της πολύμηνης αποχής θα έπαιξε και αυτήν τον ρόλο της.

Επίσης, είδαμε τον Ράφα να θέλει να τελειώσει γρήγορα τους πόντους. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η στρατηγική του θα είναι κομμάτι του παιχνιδιού του το 2019 ώστε να σώζει όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται, σε κάθε περίπτωση, δεν προτιμούσε στο ματς με τον Άντερσον τα μεγάλα ράλι ενώ φανερή ήταν η πρόθεση του να ανέβει στο φιλέ ακόμα και με serve and volley.

Ένα κομμάτι του παιχνιδιού του Ράφα που λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό ήταν οι επιστροφές με τον Ισπανό να πετυχαίνει δύο breaks στο πρώτο σετ και παρά το γεγονός ότι ο Νοτιοαφρικανός του πήρε το ένα σπάσιμο σερβίς πίσω, ο Ράφα έκανε το 1-0 αλλά η απόδοσή του στη συνέχεια χειροτέρευσε.

Με αρκετά λάθη από τη βασική γραμμή, κυρίως με το backhand και με φανερό έλλειμμα ενέργειας, ο Ισπανός τιμωρήθηκε από τον Άντερσον του οποίου το ένα break ήταν αρκετό για να φέρει στα ίσια την κατάσταση.

Το τρίτο σετ είχε εκατέρωθεν ευκαιρίες για break και για τους δύο τενίστες με τον Ράφα να δημιουργεί τρία break point αλλά να τα χάνει όλα, τα δύο μάλιστα αδυνατώντας να βγάλει επιστροφή σε αρκετά αδύναμα δεύτερα σερβίς του Άντερσον!

Τελικά, ο Νοτιοαφρικανός ήταν πιο “κυνικός” στο φινάλε κάνοντας το κρίσιμο break στο 4-4 που τον έστειλε στον τελικό του Άμπου Ντάμπι περιμένοντας τον νικητή της μάχης Τζόκοβιτς-Χατσάνοφ που ακολουθεί.

Για τον Ράφα, αυτή η ήττα δεν σημαίνει απολύτως πέραν από τα αρκετά συμπεράσματα που έβγαλε για το παιχνίδι του που θέλει, οπωσδήποτε, μεγάλη βελτίωση ώστε να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός στα τουρνουά που ακολουθούν αρχής γενομένης από το Brisbane στο οποίο θα κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του στο 2019.

Ο Ναδάλ αποσύρθηκε από τον αγώνα τρίτης θέσης που θα μπορούσε να δώσει το Σάββατο, δείγμα του ότι σίγουρα δεν αισθάνεται ακόμα καλά το σώμα του.

Σε ματς για την πέμπτη, ας πούμε, θέση της διοργάνωσης, ο Χίον Τσουνγκ κέρδισε εύκολα τον Ντομινίκ Τιμ με 6-2, 6-3 και φαίνεται να μπαίνει, πρώτα και κύρια, υγιής στο 2019.

Παρασκευή, 28/12: Ημιτελικοί Mubadala Championships

Anderson (S. Africa) beat Nadal (Spain) 4-6 6-3 6-4

Κώστας Αϊτάκης

The post Πρεμιέρα με ήττα για ΡάφαVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα