Ποιος θα ακολουθήσει τον Τζόκοβιτς;

Ντομινίκ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ μονομαχούν το πρωί της Παρασκευής (10:30 GR) με στόχο τη συμμετοχή τους στον τελικό της Κυριακής κόντρα στον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ώρα για τα νιάτα!

Μετά το μεγάλο ντέρμπι του Ρότζερ Φέντερερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που είχε απόλυτο πρωταγωνιστική τον παντοδύναμο Σέρβο παρά τη συγκινητική προσπάθεια του εμφανώς ανέτοιμου Ελβετού, έρχεται η ώρα για το δεύτερο μεγάλο ημιτελικό ντέρμπι!

Ντομινίκ

Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, δύο πολύ καλοί φίλοι αλλά και εξαιρετικοί τενίστες συνάμα θα μονομαχήσουν με φόντο τη συμμετοχή τους στον πρώτο τους τελικό ΑΟ!

Εκεί όπου τους περιμένει ήδη ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου Grand Slam της σεζόν την τελευταία δεκαετία, ο ανίκητος σε επτά τελικούς στη Μελβούρνη, Νόβακ Τζόκοβιτς!

Πάνω, λοιπόν, σε έναν εκ των Ζβέρεφ-Τιμ θα πέσει το τεράστιο βάρος του να γίνει ο πρώτος που καταφέρνει να κερδίσει τον Σέρβο σε ματς που κρίνει τίτλο στην Αυστραλία!

Πρώτα απ’όλα όμως, θα πρέπει να “κονταροχτυπηθούν” σε ένα πολύ αμφίρροπο ώστε να έχουν τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν να διεκδικήσουν το παρθενικό τους Grand Slam την Κυριακή.

Από τη μία, έχουμε τον αναγεννημένο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος μπήκε στο Αυστραλιανό Όπεν μέσα σε τεράστιο κύμα αμφισβήτησης που είχε φτάσει τα όρια του troll από τη μόνιμη αδυναμία του να φτάσει ψηλά στις μεγάλες διοργανώσεις και από τη μετριότητα που παρουσιάζει το παιχνίδι του εδώ και μήνες.

Όταν δήλωσε ότι θα έδινε όλο το prize money του ΑΟ προς την ανακούφιση των πληγέντων από τις φωτιές σε περίπτωση που κερδίσει το τουρνουά, οι περισσότεροι τον χλεύασαν αλλά πλέον δεν απέχει και τόσο πολύ από αυτό το όνειρο!

Ο Σάσα έχει παρουσιαστεί ωριμότερος από ποτέ στη Μελβούρνη, επιτέλους βρήκε σταθερότητα και συνέπεια στην απόδοσή του, “καθάρισε” ματς Slam ευκολότερα και γρηγορότερα από ποτέ και έχει φτάσει αθόρυβα στα ημιτελικά ενός Major για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Δίχως να φέρει κανέναν τίτλο φαβορί, μάλλον ανέλπιστο είναι το ότι έφτασε στους “4” τον καθιστά ακόμα περισσότερο επικίνδυνο.

Δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει και πάρα πολλά να κερδίσει σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα κόντρα στη “μηχανή” που λέγεται Ντομινίκ Τιμ που προέρχεται από μια τεράστια νίκη και από τρομακτική πρόοδο στη σκληρή επιφάνεια.

Ο 26χρονος Αυστριακός μας πρωτοσυστήθηκε στο τουρ ως ένας άριστος χωματάς που έχει φτάσει τους δύο χαμένους τελικούς στο Ρολάν Γκαρός.

Ωστόσο, η πρόοδος του στη σκληρή επιφάνεια, μετά την ανάληψη του Νικολάς Μασού ως προπονητή του, είναι θεαματική (τίτλος στο Indian Wells, τελικός στο ATP Finals) και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους για τον Dominator!

Αν εξαιρέσουμε το ματς κόντρα στον Άλεξ Μπολτ στον 2ο γύρο όπου έμεινε πίσω με 1-2 σετ απαντώντας όμως εμφατικά, ο Ντόμι έχει κάνει ένα τεράστιο τουρνουά με μεγαλύτερο φυσικά επίτευγμα τον θρίαμβό του επί του τεράστιου Ράφα Ναδάλ στα προημιτελικά.

Η νίκη αυτή σίγουρα έχει τονώσει απίστευτα την αυτοπεποίθηση του Τιμ που δεν θα “χορτάσει” αν δεν κερδίσει και τον Ζβέρεφ και δώσει στον εαυτό του τη δυνατότητα να διεκδικήσει για πρώτη φορά ένα Slam μακριά από το Philip Chatrier…

Εκεί, πετυχαίνει συνέχεια τον μόνιμο κάτοχο Ράφα Ναδάλ, αλλά, αν θέλει να κερδίσει στη Μελβούρνη, θα χρειαστεί να περάσει πάνω από έναν άλλο μόνιμο κάτοχο…

Στο h2h, ο Τιμ έχει επιβάλει μια μίνι κυριαρχία με 6-2 ενώ στη σκληρή επιφάνεια προηγείται με 2-1 του Ζβέρεφ.

ROD LAVER ARENA (Ώρα έναρξης: 06:00GR)
Mattek-Sands (U.S.)/Murray (Britain) v Sharma (Australia)/Smith (Australia)
1-Hsieh (Taiwan)/Strycova (Czech Republic) v 2-Babos (Hungary)/Mladenovic (France)

Όχι πριν τις 10:30GR
5-Dominic Thiem (Austria) v 7-Alexander Zverev (Germany)

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ποιος θα ακολουθήσει τον Τζόκοβιτς; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα