Τζόκοβιτς: “Τεράστιο RESPECT στον Φέντερερ” – VIDEO

Σπουδαία λόγια από τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Ρότζερ Φέντερερ, λίγες μόλις στιγμές μετά το 3-0 σετ επί του Ελβετού και την πρόκριση στον τελικό του Australian Open…

Ο Φέντερερ αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στον προσαγωγό και γι’αυτό δεν προπονήθηκε την προηγούμενη ημέρα ενώ είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι δεν θα “κατέβει” καν στον πρώτο ημιτελικό της Μελβούρνης.

Ωστόσο, ο 38χρονος Ελβετός αγωνίστηκε και χάρισε έναν ανταγωνιστικό αγώνα στους θεατές που γέμισαν τη Rod Laver Arena.

“Θα

μπορούσε να είχε καταλήξει διαφορετικά το εναρκτήριο σετ. Ξεκίνησε πολύ καλά ενώ εγώ ήμουν νευρικός στο ξεκίνημα. Του αξίζει σεβασμός που ήρθε και έπαιξε σήμερα. Προφανώς και ήταν τραυματισμένος, δεν ήταν καν κοντά στο καλύτερό του. Φάνηκε στην κίνησή του. Σεβασμός που έπαιξε σήμερα και έβαλε τα δυνατά του”, είπε ο Νόλε στον Τζίμι Κούριερ στην on court συνέντευξή του.

“Δεν είχα το κατάλληλο mindset στο ξεκίνημα. Είχα περισσότερο το μυαλό μου για το πως κινούνταν ο Ρότζερ στο γήπεδο και όχι στα χτυπήματά μου. Αυτο είχε αποτέλεσμα να βρεθώ 4-1, 0/40. Κατάφερα να το ανατρέψω και ήταν πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία μου να κερδίσω αυτό το σετ”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση του Κούριερ για το πόσο τον έχει αλλάξει ο Φέντερερ σαν τενίστα, ο Τζόκοβιτς είπε:

“Ελπίζω εγώ να τον έχω κάνει 20% περισσότερο καλύτερο τενίστα απ’ ότι έχει κάνει εμένα, στο τένις και την καριέρα μου. Είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους αντιπάλους μου. Ο Ράφα και ο Ρότζερ. Αυτοί οι δύο έχουν κάνει μεγάλη διαφορά στο μυαλό μου και στο τένις μου.

Στο ξεκίνημα, όταν κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο εδώ το 2008, τα επόμενα τρία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα γιατί κάθε φορά που τους συναντούσα στον τελικό ή στα ημιτελικά Grand Slam, με κέρδιζαν. Χρειάστηκε να δουλέψω σκληρά, να μάθω πολλά για να μπορέσω να τους προκαλέσω στα μεγάλα τουρνουά”.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Τζόκοβιτς: “Τεράστιο RESPECT στον Φέντερερ” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα