Πιστός στο ραντεβού με τον Τζόκοβιτς ο Στεφ (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε σαν σε προπόνηση τον πολύ φορμαρισμένο Αμερικανό και Νο31 της παγκόσμιας κατάταξης, Τόμι Πολ, “κλείνοντας” το σπουδαίο ντέρμπι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά του Paris Masters.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έχασε μόλις έξι games από τον τενίστα που πριν λίγα 24ωρα κέρδισε τον Ράφα Ναδάλ και βρίσκεται στην τελική “4άδα” της διοργάνωσης, για 1η φορά στην καριέρα του.

Μετά από 78 λεπτά αγώνα, ο Στέφανος επικράτησε του Πολ με 6-2,

6-4 και προκρίθηκε για 5η φορά φέτος, σε ημιτελικό Masters τουρνουά.

Running down a Parisian dream @steftsitsipas hits 60 wins in a season for the first time of his career as he defeats Paul at the #RolexParisMasters! pic.twitter.com/uTWPAnp09x

Tennis TV (@TennisTV) November 4, 2022

Την 3η συνεχόμενη straight sets νίκη του πανηγύρισε σε αυτή την εβδομάδα ο Τσιτσιπάς, απέναντι στον 25χρονο Αμερικανό, προσθέτοντας ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα στο παλμαρέ του. Πλέον, έχει φτάσει τις 60 νίκες μέσα στο 2022.

Για να τα καταφέρει, έπρεπε να δείξει ατσάλινα νεύρα στις στιγμές που ο Πολ ανέβασε το επίπεδό του και τον πίεσε. Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος έσωσε επτά break points του αντιπάλου του και κράτησε ανέπαφο το σερβίς του για ακόμη ένα ματς.

Τόσο στο ματς 2ου γύρου κόντρα στον Έβανς, όσο και στο ματς 3ου γύρου απέναντι στον Μουτέ, ο 24χρονος Έλληνας δεν δέχθηκε break. Αυτή την εβδομάδα, το σερβίς του έχει πάρει φωτιά, είναι το μεγάλο του όπλο και τον οδηγεί σε εντυπωσιακές νίκες.

Με 13 winners και επτά αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Τσιτσιπάς, εκμεταλλευόμενος 3/3 δικά του break points, για να φύγει από το court με τη σπουδαία επικράτηση στις αποσκευές του.

Με την εξαιρετική πορεία του στο Paris Masters, έχει ήδη εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά μετά από έναν χρόνο, ενώ, σε περίπτωση που καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στη διοργάνωση, θα δημιουργήσει νέο ρεκόρ καριέρας, ανεβαίνοντας στο Νο2 του πίνακα!

Το Σάββατο (4/11), Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς, θα τεθούν αντιμέτωποι για 11η φορά στο Tour, με τον Σέρβο να υπερτερεί στο Η2Η, με 8-2.

PARIS MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πιστός στο ραντεβού με τον Τζόκοβιτς ο Στεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα