Σούπερ Ρούνε: Πρώτη νίκη καριέρας επί Νο1 (vids)

Ο Χόλγκερ Ρούνε συνεχίζει τα εκπληκτικά του αποτελέσματα στο ATP Tour καθώς το απόγευμα της Παρασκευής κέρδισε τον Κάρλος Αλκαράθ και πέτυχε την πρώτη νίκη καριέρας επί Νο1 της κατάταξης.

Το Νο18 του κόσμου, βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 6-3, 6-6 (3-1) όταν είδε τον Ισπανό να εγκαταλείπει με έντονες ενοχλήσεις στα πλευρά, έχοντας πάρει λίγα λεπτά νωρίτερα ιατρικό τάιμ άουτ.

Get well soon, @carlosalcaraz @holgerrune2003 moves into the Paris

semis with Alcaraz forced to retire after sustaining an injury in the second set#RolexParisMasters pic.twitter.com/fWMxFWmWud

Tennis TV (@TennisTV) November 4, 2022

Έτσι, ο 19χρονος Δανός προκρίθηκε στον τελικό του Paris Masters όπου τον περίμενε ο επίσης υπερφορμαρισμένος Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, στο rematch του τελικού της Βασιλείας πριν μια εβδομάδα.

Ο Ρούνε προέρχεται από τρεις συνεχόμενους τελικούς (Σόφια, Στοκχόλμη, Βασιλεία), κατακτώντας στη Σουηδία τον δεύτερο τίτλο καριέρας με νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό.

Και αυτή την εβδομάδα ο χαρισματικός τενίστας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, βρισκόμενος στα ημιτελικά μετά από νίκες κόντρα σε Βαβρίνκα, Χουρκάτς, Ρούμπλεφ και Αλκαράθ.

Ο Ρούνε ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση με τον Αλκαράθ και η ανωτερότητά του μεταφράστηκε σε break στο 6ο game (4-2) του εναρκτήριου σετ, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ μετά από 37 λεπτά.

Runeal @holgerrune2003 #RolexParisMasters pic.twitter.com/xSGyaAsjES

Tennis TV (@TennisTV) November 4, 2022

Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, με τον Αλκαράθ να έχει ευκαιρίες να πάρει τις μπάλες και να σερβίρει στο 5-4 για την ισοφάριση, όμως ο Ρούνε αποδείχθηκε ανθεκτικός και κατάφερε να οδηγήσει το σετ στο tie break.

Εκεί, μετά από τρεις συνεχόμενους πόντους του Σουηδού, ο Αλκαράθ αποφάσισε να μην ρισκάρει άλλο και πέταξε λευκή πετσέτα, εξαιτίας του τραυματισμού του στα πλευρά.

“Πιστεύω ότι ήταν σπουδαίο ματς. Στάθηκε άτυχος ο Κάρλος. Παίζαμε πολύ καλά και ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Το κοινό ήταν απίστευτο, το τένις ήταν φοβερό και είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που διαχειρίστηκα το ματς σήμερα” ειπε ο Ρούνε.

Από την άλλη, ο Κάρλος Αλκαράθ έχει μόλις 9 μέρες για να θεραπευτεί, πριν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ATP Finals του Τορίνο.

Carlitos stepping up@carlosalcaraz #RolexParisMasters pic.twitter.com/YhupYVCiFJ

Tennis TV (@TennisTV) November 4, 2022

PARIS MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Σούπερ Ρούνε: Πρώτη νίκη καριέρας επί Νο1 (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα