Πέρασαν Βαβρίνκα, Μεντβέντεφ – εκτός ο Φονίνι – VIDEO

Tα περισσότερα φαβορί εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν

Με τη “άσχημη νίκη” του Ρότζερ Φέντερερ επί του Σούμιτ Ναγκάλ, ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Δευτέρας στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Προηγουμένως, το εισιτήριο για το 2ο γύρο εξασφάλισαν οι Στανισλας Βαβρίνκα, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Πάμπλο Κουέβας, Φελισιάνο Λόπεζ, Χούμπερτ Χουρκάτς και Μπόρνα Τσόριτς ενώ η πρώτη έκπληξη ήρθε με τον αποκλεισμό του Νο11 του ταμπλό,

Φάμπιο Φονίνι απ’τον big server, Ρέιλι Όπελκα.

Ο Βαβρίνκα, πρωταθλητής της διοργάνωσης το 2016, δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ανερχόμενου Γιάνικ Σίνερ που πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του σε Major τουρνουά, προερχόμενος από τα προκριματικά.

Ο Ελβετός, επιβλήθηκε 6-3, 7-6(4), 4-6, 6-3 του 18χρονου Ιταλού και σφράγισε το ραντεβού με τον Ζέρεμι Σαρντί στο 2ο γύρο, πριν την πιθανή διασταύρωση στους “32” της διοργάνωσης με τον υπερασπιστή του τίτλου και Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Συνολικά 2 ώρες και 48 λεπτά, διήρκησε η συναρπαστική αναμέτρηση των δύο χαρισματικών τενιστών, με τον Σίνερ να επιβεβαιώνει πως πολύ σύντομα θα βρίσκεται στα κορυφαία στρώματα της κατάταξης και θα διεκδικεί τίτλους ATP.

Με πολύ πειστικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο US Open, ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στο tour. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό στη νίκη με 6-4, 6-1, 6-2 επί του Ινδού, Πραινες Γκουνασβεράν και θα έχει την ευκαιρία για μια ακόμη καλή προπόνηση κόντρα στον Βολιβιανό, Ούγκο Ντελιέν πριν τα πιο δύσκολα ματς από τον 3ο γύρο και έπειτα, με Όπελκα (ή Μπασιλασβίλι) και Τζόκοβιτς.

“Αν θέλω να συνεχίσω να κερδίζω, θα πρέπει να μείνω φρέσκος. Ξεκουράστηκα μερικές ημέρες και μετά ήρθα εδώ στη Νέα Υόρκη. Νομίζω είμαι 100% φιτ” είπε το νέο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν η 15η νίκη του Μεντβέντεφ στα 17 τελευταία ματς που έχει δώσει στο tour, έχοντας τρεις σερί τελικούς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το US Open, σε Ουάσινγκτον (ήττα από Κύργιο), Μόντρεαλ (ήττα από Ναδάλ) και Σινσινάτι (νίκη επί Γκοφάν).

Στο μεταξύ, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Μπόρνα Τσόριτς, σφράγισαν το μεταξύ τους ντέρμπι στο 2ο γύρο του θεσμού. Ο Βούλγαρος, Νο78 στον κόσμο και με καλύτερη πορεία στη Νέα Υόρκη τον 4ο γύρο (2014, 2016), κέρδισε 6-1, 6-7(2), 6-4, 6-3 τον Αντρέα Σέπι ενώ ο Κροάτης, Νο12 του ταμπλό επιβλήθηκε 7-6(7), 6-3, 6-0 του Ευγένι Ντονσκόι.

Αντίθετα, ο Φονίνι στάθηκε άτυχος αφού στην κλήρωση του έτυχε ένας από τους πιο επικίνδυνους unseeded. Ο Ρέιλι Όπελκα με το φοβερό σερβίς, κέρδισε 6-3, 6-4, 6-7(6), 6-3 τον Ιταλό, Νο11 του ταμπλό και προκρίθηκε για πρώτη φορά στο 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντόμινικ Κέπφερ.

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Πέρασαν Βαβρίνκα, Μεντβέντεφ – εκτός ο Φονίνι – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα