Παρέμβαση Τζόκοβιτς υπέρ των τενιστών σε αυστηρή καραντίνα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά το γεγονός ότι είναι στους “ευνοημένους” αθλητές και μπορεί να προπονηθεί κανονικά όλες τις μέρες πριν την έναρξη των τουρνουά στην Αυστραλία, παρενέβη με επιστολή του προς τον Κρεγκ Τάιλι απαιτώντας καλή μεταχείριση των τενιστών σε αυστηρή καραντίνα.

Δεν ήταν, τυχαία, πρόεδρος του ΑΤP Council ούτε τυχαία ίδρυσε την PTPA, τη νέα οργάνωση τενιστών που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ATP.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρεμβαίνει έμπρακτα όταν θεωρεί πως

αδικούνται συνάδελφοι του τενίστες και το ίδιο έπραξε βλέποντας τις συνθήκες αυστηρής καραντίνας που αντιμετωπίζουν οι τενίστες που μένουν στη Μελβούρνη και απαγορεύεται να προπονηθούν για 14 μέρες ως στενές επαφές ατόμων θετικών στον Covid-19.

Ο Νόλε έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι απαιτώντας τέσσερα πράγματα για τους 47 τενίστες που βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα.

Καλή ποιότητα φαγητού, ενδεδειγμένη για έναν επαγγελματία αθλητή (υπήρχαν παράπονα από πάρα πολλούς τενίστες για κακή ποιότητα φαγητών στο ξενοδοχείο που μένουν).Να μειωθούν οι μέρες της αυστηρής καραντίνας εφόσον γίνουν τεστ που δείχνουν επανειλημμένα ότι είναι αρνητικοί στον Covid-19.Nα τους επιτραπεί να δουν μέλη του τεχνικού τους επιτελείου και φυσιοθεραπευτές με όλη την ομάδα να μένει στον ίδιο όροφο του ξενοδοχείου.Να μεταφερθούν όσοι περισσότεροι αθλητές γίνεται σε ιδιωτικά σπίτια με κορτ ώστε να προπονούνται εκεί.

Δεν ξέρουμε τι από αυτά που προτείνει ο Νόλε είναι εφικτό να συμβεί, ωστόσο, ο ίδιος έκανε την προσπάθειά του αν και απολαμβάνει πολύ καλύτερες συνθήκες καραντίνας στην Αδελαϊδα.

Κώστας Αϊτάκης

The post Παρέμβαση Τζόκοβιτς υπέρ των τενιστών σε αυστηρή καραντίνα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα