Παρέμεινε αήττητος μετά από “θρίλερ” ο Τζόκοβιτς (vids)

Όπως ακριβώς και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στην ημιτελική φάση των ΑΤΡ Finals, χωρίς να χάσει παιχνίδι στους ομίλους.

Ο 35χρονος Σέρβος, χρειάστηκε να επιστρέψει από μια πολύ δύσκολη συνθήκη, όταν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ σέρβιρε για τη νίκη στο 3ο set και να… αντιγράψει τον Τσιτσιπά, κερδίζοντας τον Ρώσο στο καθοριστικό tie-break, όπως έκανε και ο Έλληνας αθλητής πριν λίγα 24ωρα.

Μετά από τρεις ώρες και 11 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο Νόλε επιβλήθηκε του πρώην Νο1 και νυν Νο5 τενίστα του κόσμου, με

6-3, 6-7(5), 7-6(2) και προκρίθηκε “αλώβητος” στους “4” καλύτερους της διοργάνωσης, μετρώντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αυτή την εβδομάδα στο Τορίνο.

UN. REAL.

After 3 hours 11 minutes @DjokerNole comes through a crazy match against Medvedev and makes it 3 for 3 in the Red Group!#NittoATPFinals pic.twitter.com/bkAfF8ndem

Tennis TV (@TennisTV) November 18, 2022

Αν και ο Μεντβέντεφ έδωσε σώμα και ψυχή ώστε να κατακτήσει τη νίκη που θα του έδινε 200 ΑΤΡ πόντους και δεν θα τον άφηνε τελευταίο και χωρίς νίκη, στον… πάτο του Red Group, όμως και πάλι, εμφανίστηκε ανεπαρκής όταν χρειάστηκε να σερβίρει για το ματς.

Στο 4-5 του 3ου set, πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να “κλείσει” τον αγώνα και να στερήσει το 3/3 από τον Τζόκοβιτς, όμως ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων απάντησε με break back στον 26χρονο και λίγες στιγμές αργότερα, πήρε εμφατικά το tie-break με 7-2.

Σπουδαία ανατροπή από τον Νο8 του ταμπλό στα ΑΤΡ Finals και 3η σερί νίκη για εκείνον, στο Η2Η του με τον Μεντβέντεφ, μετά την ήττα του από τον Ρώσο στον τελικό του US Open 2021.

Αυτήν, ήταν η 44η νίκη καριέρας του Τζόκοβιτς στους τελικούς της ΑΤΡ, λίγες ώρες πριν τον απαιτητικό ημιτελικό του Σαββάτου (19/11), κόντρα στον Τέιλορ Φριτς.

Για να τα καταφέρει, ο Νόλε χρειάστηκε να σώσει πέντε από τα έξι break points που δημιούργησε ο Μεντβέντεφ στο ματς και να τελειώσει τον αγώνα με 89/131 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του.

Παρά το γεγονός ότι υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη για τα δεδομένα του (43), ο Σέρβος είχε τον τρόπο να φτάσει στην επικράτηση, εκμεταλλευόμενος και τους 53 winners του. Έξι περισσότερους από αυτούς του αντιπάλου του.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι ο Μεντβέντεφ αποκλείστηκε με 0-3 στον όμιλο, γνωρίζοντας τρεις ήττες αυτή την εβδομάδα, από Ρούμπλεφ, Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς, όλες τους, ήρθαν στο tie-break του 3ου set!

Winner’s mentality @DjokerNole #NittoATPFinals pic.twitter.com/XRMgIyk8ws

Tennis TV (@TennisTV) November 18, 2022

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Παρέμεινε αήττητος μετά από “θρίλερ” ο Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα