Αδελαΐδα: Ο Αγούτ κέρδισε τον Κοκκινάκη και πέρασε στον τελικό (vids)

Ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ σταμάτησε την πορεία του κατόχου του τίτλου Θανάση Κοκκινάκη με τον Ισπανό και Νο26 του κόσμου, να επικρατεί μετά από περίπου 2,5 ώρες αγώνα με 7-6(4), 3-6, 6-3 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό του τουρνουά. 

MR JANUARY @BautistaAgut edges Thanasi Kokkinakis 7-6 3-6 6-3 to reach the final at #AdelaideTennis. pic.twitter.com/k2XqeSJcfb

Tennis TV (@TennisTV) January 13, 2023

Μπορεί

για μία ακόμη φορά ο Κοκκινάκης να ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service τελειώνοντας τον ημιτελικό με 20 άσους και 85% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (39/46), ωστόσο το μεγάλο “αγκάθι” για τον Αυστραλό ήταν η αδυναμία του στο να κλείσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε για break ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 1/12 break-points! 

Στο 1ο set Κοκκινάκης και Αγούτ κράτησαν με ευκολία το service τους λύνοντας τις διαφορές τους στο tie-break. Εκεί ο Ισπανός ήταν πιο ψύχραιμος κατακτώντας το set (7/4) κάνοντας το 1-0. 

ADELAIDE ERUPTS @TKokkinakis #AdelaideTennis pic.twitter.com/ZpkDYUaijL

Tennis TV (@TennisTV) January 13, 2023

Στο 2ο σκέλος ο Κοκκινάκης πίεσε περισσότερο το service του Αγούτ, ο οποίος έσβησε την πρώτη απειλή στο 4ο game ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 8ο game όπου ο Κοκκινάκης έφτασε στο μοναδικό του break στην αναμέτρηση κάνοντας το 5-3 για να κλείσει το set λίγο αργότερα στο service του ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ever ready @BautistaAgut with a beautiful read/react at #AdelaideTennis pic.twitter.com/9zEJ6PXrfq

Tennis TV (@TennisTV) January 13, 2023

Στο decider ο Αγουτ έκανε ακόμα δύο τεράστια hold τόσο στο 1ο, όσο και στο 5ο game σβήνοντας συνολικά 8(!) break-points, ενώ αντίθετα ο ίδιος στην πρώτη ευκαιρία που του δημιουργήθηκε έφτασε σε break παίρνοντας προβάδισμα με 3-0. 

Nothin' but love for hometown hero @TKokkinakis #AdelaideTennis pic.twitter.com/EFgA9o5677

Tennis TV (@TennisTV) January 13, 2023

Στο τέλος του αγώνα ο Κοκκινάκης είχε μια ακόμα ευκαιρία για break, αλλά και πάλι ο Αγούτ είχε τις λύσεις και κρατώντας το service έφτασε στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Νοτιοκορεάτη Σουνγου Κβον που με τη σειρά του επικράτησε του Βρετανού Τζακ Ντρέιπερ με 7-6(8), 6-7(2), 6-3 μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά. 

ADELAIDE INTERNATIONAL 2 SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP 

The post Αδελαΐδα: Ο Αγούτ κέρδισε τον Κοκκινάκη και πέρασε στον τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα