Παλιά του τέχνη κόσκινο!

Ο master των προκριματικών γύρων Στέφανος Τσιτσιπάς μπόρεσε να μαζέψει τις δυνάμεις και να επικρατήσει του πολύ ανεβασμένου Ντούσαν Λάγιοβιτς για να προκριθεί στο βασικό ταμπλό του Masters της Ρώμης για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Την προηγούμενη σεζόν, όταν και χρειαζόταν σχεδόν παντού, βάσει της τότε κατάταξής του να αγωνίζεται σε προκριματικούς γύρους για την είσοδό του σε βασικό ταμπλό της ATP, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα πήγαινε περίφημα και κατάφερνε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις να

περνά με επιτυχία τα τεστ που του προέκυπταν.

Το 2018 έχει κερδίσει με το σπαθί του την απευθείας είσοδο σε βασικό ταμπλό αρκετών διοργανώσεων, άλλοτε λόγω κατάταξης άλλοτε με wild card, αλλά στη Ρώμη ο Στέφανος έπρεπε να θυμηθεί τα…περσινά για να το καταφέρει!

Και μετά από μια πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στον Μιχαήλ Κουκούσκιν, το έκανε κερδίζοντας τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, quarter finalist της Μαδρίτης, με 7-6(9), 6-4 σε ένα απίστευτο ματς με highlight φυσικά το συγκλονιστικό πρώτο σετ στο οποίο ο πεισματάρης Ελληνας τενίστας έσωσε τρία set point του Σέρβου για να το πάρει!

Νωρίτερα, είχε μπει καλά στο ματς προηγούμενος με 2-0 αλλά ο εκπληκτικός τελευταία Λάγιοβιτς απάντησε άμεσα και όλα έδειχναν πως ο Στεφ θα έπρεπε να επιβιώσει από ακόμα ένα κλειστό ματς αν θα ήθελε να προκριθεί στο βασικό ταμπλό της Ρώμης.

Τελικά, έκανε το υπερπολύτιμο 1-0 μετά από ένα γεμάτο σασπένς και ανατροπές tie break στο οποίο ο Λάγιοβιτς είχε το ελαφρύ προβάδισμα, απώλεσε τρία σερί set point (το ένα στο σερβίς του) πριν ο 19χρονος τενίστας κάνει δικό του το σετ στη δεύτερη ευκαιρία του!

Οταν κερδίζεις έτσι το πρώτο σετ, λογικό είναι να υπάρχει μια ψυχολογική “αβάντα” ενόψει του δεύτερου.

Και όντως, η απόδοση του Λάγιοβιτς έπεσε ένα 10% από αυτά που είδαμε στο πρώτο σετ και αυτό ήταν αρκετό στον ανανεωμένο Στέφανο να κάνει ένα break που το κράτησε επιτυχημένα μέχρι τέλους στην καλύτερή του εμφάνιση μετά το Εστορίλ.

Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον 1ο γύρο του θεσμού του Internazionali BNL D’ Italia κόντρα σε έναν εκ των Ράμος Βινόλας, Σβάρτζμαν, Τσόριτς, Έντμουντ, Μπερετίνι, ή κόντρα σε έναν παίκτη επίσης προερχόμενο από τα προκριματικά.

ROME MASTERS MEN’S QUALIFYING DRAW l OOP (-1h) l TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Παλιά του τέχνη κόσκινο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα