Απεβίωσε ο άνθρωπος που μαχαίρωσε την Σέλες (vid)

Ο άνθρωπος που τον Απρίλιο του 1993 στο Αμβούργο συγκλόνισε το παγκόσμιο τένις (και όχι μόνο) μετά την επίθεση που έκανε με μαχαίρι στη Μόνικα Σέλες, απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, όπως ανέφερε η γερμανική Bild, τον περασμένο Αύγουστο. 

Ο λόγος για τον Γερμανό Γκούντα Πάχε, ο οποίος στα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε ξεχασμένος σε γηροκομείο του Νορντχάουζεν, πέθανε στον ύπνο του τον Αύγουστο του 2022. Τον Απρίλιο του 1993 ο Πάχε είχε εισβάλλει στο court μαχαιρώνοντας την Σέλες

στην πλάτη με ένα μαχαίρι 23 εκατοστά! 

Η 19χρονη τότε Σέλες κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα με το μαχαίρι να διαπερνά μόνο τα δύο εκατοστά, ωστόσο η ίδια έμεινε για περίπου δύο χρόνια εκτός δράσης κάτω από το ψυχολογικό βάρος της επίθεσης που ποτέ δεν σταμάτησε να σκέφτεται. 

Ο…λόγος της επίθεσης ήταν ότι η Σέλες εκείνη την περίοδο είχε ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ρίχνοντας από την κορυφή τη Στέφι Γκραφ της οποίας ο Πάχε ήταν φανατικός υποστηρικτής. 

Αυτό που έμεινε τελικά ήταν ότι ο Πάχε διέλυσε την καριέρα μιας αθλήτριας, η οποία είχε κερδίσει ήδη 8 Grand Slams (πήρε άλλο ένα το 1996) και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα έφτανε. 

Θυμηθείτε τι είχε γίνει εκείνον τον Απρίλιο στο Αμβούργο

The post Απεβίωσε ο άνθρωπος που μαχαίρωσε την Σέλες (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα