Ούτε Νο1, ούτε τίποτα… Μόνο το 11ο στο Παρίσι!

Μετά από μια ακόμη κυρίαρχη και επιβλητική χωμάτινη σεζόν, ο Ράφαελ Ναδάλ κατευθύνεται στο Παρίσι έχοντας στο μυαλό του ένα πράγμα: το La Undecima

Πολλές φορές στις συνεντεύξεις του, ο Ράφαελ Ναδάλ απέφευγε να μιλήσει για το Γαλλικό Όπεν.

“Έχουμε ακόμα δρόμο”, “κοιτάω το επόμενο ματς”, “σκέφτομαι μόνο τον αντίπαλο” ήταν μερικές από τις ατάκες που χρησιμοποίησε για να αποφύγει την κουβέντα για το Παρίσι.

Ακόμα και μετά τη νίκη επί του Σάσα Ζβέρεφ στη Ρώμη, στο τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Roland Garros,

ο Ναδάλ ήταν λιτός και σύντομος…

“Όλα θα είναι διαφορετικά στο Παρίσι. Φυσικά αυτός ο τίτλος θα βοηθήσει, όμως οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές. Σήμερα είναι ημέρα χαράς και διασκέδασης, δεν θα σκεφτώ από τώρα το Roland Garros” είπε ο Ισπανός ο οποίος σε 10 μέρες κλείνει τα 32 του χρόνια και ελπίζει να τα γιορτάσει και φέτος μέσα στο γήπεδο.

Συνδυάζοντας τον 8ο τίτλο του στη Ρώμη και 32ο στη σειρά των Masters με την επάνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ράφαελ Ναδάλ πηγαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο Παρίσι για να υπερασπιστεί το θρόνο του.

Η νίκη επί του 2ου καλύτερου τενίστα, στη φετινή χωμάτινη σεζόν, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο τρόπος με την οποία ήρθε δίνουν ένα επιπλέον προβάδισμα στον Ναδάλ ο οποίος απέδειξε ότι δύσκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος να τον κερδίσει στο χώμα.

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ, ο Ναδάλ ήταν λαμπερός, αψεγάδιαστος και επιβλητικός..

“Έκανα ένα από τα καλύτερα σετ στο χώμα φέτος. Ήταν φανταστικό από όλες τις πλευρές. Συναίσθημα, τακτική, χτυπήματα, επιστροφές όλα ήταν άψογα…” είπε ο αριστερόχειρας άσος ο οποίος στη συνέχεια επέτρεψε στον Ζβέρεφ να επιστρέψει στο ματς και να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις τη νίκη.

Ο 21χρονος Γερμανός, Νο3 στον κόσμο, ίσως στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα του 3ου σετ όταν προηγήθηκε με break και η βροχή του έκοψε τη φόρα, όμως δεν έψαξε δικαιολογίες..

“Δεν ήμουν μακριά από το να νικήσω τον Ράφα σε έναν χωμάτινο τελικό Masters τουρνουά. Οπότε, μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο Παρίσι αυτό” είπε με νόημα ο χαρισματικός τενίστας που κέρδισε δύο τίτλους στο χώμα (Μόναχο, Μαδρίτη), έφτασε ημιτελικά στο Μόντε Κάρλο και τελικό στη Ρώμη.

Ένας τελικός Ναδάλ-Ζβέρεφ στο Παρίσι, ίσως είναι το must-see παιχνίδι του δεύτερο Major της σεζόν.

The post Ούτε Νο1, ούτε τίποτα… Μόνο το 11ο στο Παρίσι! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα