Σαν σήμερα: Πρίγκιπας Medvedev στο Monte Carlo

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 23 Απριλίου

23 Aπριλίου 1994

Μπορεί το δεύτερο μισό του 2019 να στιγματίστηκε από την ξέφρενη πορεία του Daniil Medvedev και να θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο, ωστόσο στα μέσα τη δεκαετίας του ’90 έλαμψε ένας άλλος Medvedev, Ουκρανικής καταγωγής και εξαιρετικά φέρελπις.

Πρόκειται για τον Andriy Medvedev ο οποίος το 1994, σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος τενίστας που κατακτούσε το Volvo

Monte Carlo Open της σειράς ATP Masters 1000 και μάλιστα απέναντι στον υπερασπιστή του τίτλου και κάτοχο του Roland Garros Ισπανού Sergi Bruguera.

Η επικράτηση για τον Medvedev ήταν ισοπεδωτική με 3-0 σετ, 7-5, 6-1, 6-3. Μάλιστα οι 45 από τους 95 συνολικά πόντους του ήταν winners πράγμα που πιστοποιεί την άγνοια κινδύνου με την οποία εισήλθε στο ματς ο 19χρονος Ουκρανός.

Αν και θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο για την εποχή του, ειδικά στις χωμάτινες επιφάνειες, ο Medvedev δεν κέρδισε περισσότερους από 4 Masters τίτλους κατά τη δεκαετία του ’90 ενώ ο τελευταίος τελικός στον οποίο αγωνίστηκε ήταν αυτός του Roland Garros του 1999 εναντίον του Andre Agassi.

Στο συγκεκριμένο τελικό, που αποδεικνύει περίτρανα πόσο σκληρό άθλημα είναι το τένις, ο Medvedev έχασε την τελευταία του ευκαιρία για Grand Slam τίτλο προηγούμενος με 2-0 σετ αλλά δεχόμενος ανατροπή και χάνοντας στα 5. Μια πιθανότητα που όλοι μας έχουμε δει να πραγματώνεται αλλά που πάντα δυσκολευόμαστε να “χωνέψουμε”.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Πρίγκιπας Medvedev στο Monte Carlo appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα