Ορεξάτος στο ντεμπούτο του ο Ράφα (vids)

Την 106η νίκη της καριέρας του πανηγύρισε στο Roland Garros ο 13 φορές πρωταθλητής στο Παρίσι, Ράφα Ναδάλ, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή διοργάνωση.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την προβληματική του εμφάνιση κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ, στη Ρώμη, από όπου αποκόμισε θέμα τραυματισμού, ο 35χρονος Ισπανός έχασε μόλις έξι games από τον Τζόρνταν

Τόμπσον τη Δευτέρα (23/5) και προκρίθηκε για 18η φορά στην καριέρα του, στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Μετά από 2 ώρες αγώνα, ο κάτοχος 21 Grand Slam τροπαίων, επικράτησε του Αυστραλού και Νο82 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-2, 6-2 και στην επόμενη φάση του θεσμού, θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο, Κορεντάν Μουτέ (Νο139), ο οποίος κέρδισε με τη σειρά του, τον Στάνισλας Βαβρίνκα, με 2-6, 6-3, 7-6(2), 6-3.

Grand slam win No. 299 #RolandGarros | @RafaelNadal pic.twitter.com/ZkWx7Ri9vf

Roland-Garros (@rolandgarros) May 23, 2022

Ο Ναδάλ ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρας το σερβίς του, κέρδισε 47/63 πόντους πίσω από αυτό και εκμεταλλευόμενος 7/11 break point ευκαιρίες που δημιούργησε, έφτασε στη straight sets επικράτηση.

Λίγες ώρες μετά το τρομερό ντεμπούτο του Κάρλος Αλκαράθ στο Philippe Chatrier, ο 35χρονος Ισπανός, που ηγείται της παλιάς φρουράς στο φετινό Roland Garros, είπε να χάσει κι αυτός, μόνο… έξι games στην πρεμιέρα του, δείχνοντας πως προσπαθεί να αφήσει άμεσα πίσω του, τη δύσκολη περίοδο που πέρασε πρόσφατα, με τα προβλήματα τραυματισμών.

Αυτή ήταν μόλις η 4η νίκη του Ράφα στη φετινή χωμάτινη σεζόν και συνολικά ήταν η 8η συνεχόμενη σε Grand Slam τουρνουά, μιας και προέρχεται από την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν.

3⃣2⃣ shot rally #RolandGarros | @RafaelNadal pic.twitter.com/5IaO7UCu8F

Roland-Garros (@rolandgarros) May 23, 2022

Άξιο αναφοράς, το γεγονός, ότι αν καταφέρει και κερδίσει τον Μουτέ στον επόμενο γύρο, ο Ράφα θα φτάσει τις 300 νίκες σε Major θεσμούς και θα γίνει μόλις ο 3ος τενίστας στην Open Era, που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Οι άλλοι δυο, φυσικά είναι, ο Ρότζερ Φέντερερ κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο μεν Ελβετός, μετράει 369, ο δε Σέρβος, 323.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ορεξάτος στο ντεμπούτο του ο Ράφα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα