Η Σάβιλ σταμάτησε τη Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να σημειώσει την 1η νίκη της καριέρας της σε κυρίως ταμπλό στο Roland Garros γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 6-2, από την Αυστραλή Νταριά Σάβιλ σε 72 λεπτά.

Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα από τη γραμμή του service σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει σε μόλις ένα hold κι αυτό προς στο τέλος του ματς, κερδίζοντας μόλις 27 πόντους…

Η Γραμματικοπούλου

έδειξε διάθεση να παίξει με προσεγγίσεις στο φιλέ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις ρηχές επιστροφές της Σάβιλ, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει μόλις το 45% των πόντων που διεκδίκησε (10/22) την ίδια ώρα που η Αυστραλή συνέχιζε να πιέζει αφόρητα το service της Ελληνίδας τενίστριας. 

Η Αυστραλή βρήκε 1η break (2-0) με τη Γραμματικοπούλου να το παίρνει άμεσα πίσω (2-1), αλλά να χάνει το κρίσιμο (όπως αποδείχθηκε) επόμενο game των 7,5 λεπτών με την Σάβιλ ωστόσο να φτάνει και πάλι σε break μετά από 5 break-points (3-1).

Από εκεί και πέρα τα πολλά λάθη (27 αβίαστα στο σύνολο) της Γραμματικοπούλου έκαναν πιο εύκολο το set για την Σάβιλ η οποία το κατέκτησε σε 30 λεπτά. 

Στο 2ο set η Γραμματικοπουλού ξεκίνησε δυνατά και μετά από ένα επιβλητικό break προηγήθηκε με 1-0 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για το 2-0. Ωστόσο, η απάντηση της Αυστραλής ήταν άμεση καθώς κατέκτησε τα επόμενα 5 games παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα με 5-1. 

Μάλιστα στη συνέχεια η Αυστραλή έφτασε και σε match-point, γυρίζοντας το game από το 40/0(!), όμως αυτή τη φορά η Γραμματικοπούλου κατάφερε να κρατήσει το service της (για 1η φορά στο ματς) μειώνοντας σε 5-2. 

Ωστόσο η Σάβιλ δεν έχασε και τη 2η ευκαιρία κλείνοντας το παιχνίδι στο service της και τη Γραμματικοπούλου να ολοκληρώνει την εξαιρετική της παρουσία στη διοργάνωση με την 1η συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά. 

Στον 2ο γύρο η Σάβιλ θα αντιμετωπίσει τη Νο32 του ταμπλό, Πέτρα Κβίτοβα, η οποία επικράτησε 7-6(0), 6-1 της Άνα Μπόνταρ (Νο61). 

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Η Σάβιλ σταμάτησε τη Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάβιλ, Γραμματικοπούλου,savil, grammatikopoulou