Όλο και πιο κοντά στο 19ο – VIDEO

08:41 3/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Στον 9ο προημιτελικό του στο Αμερικανικό Όπεν, προκρίθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ με νίκη στα 4 σετ επί του Τσίλιτς

Τρεις νίκες μακριά από τον 19ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και τέταρτο στη Νέα Υόρκη (2010, 2013, 2017) βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ που συνεχίζει την προέλασή του στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Ο σπουδαίος Ισπανός τενίστας, πέτυχε τη δυσκολότερη,

μέχρι τώρα, νίκη του στη φετινή διοργάνωση κερδίζοντας με 6-3, 3-6, 6-1, 6-2 τον πρωταθλητή του 2016, Μάριν Τσίλιτς στο βραδινό πρόγραμμα του Arthur Ashe.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, προκρίθηκε στον 40ο προημιτελικό του σε Grand Slam τουρνουά, εκεί όπου τον περίμενε ο Ντιέγκο Ζβάρτσμαν μετά τη νίκη του νωρίτερα επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ήταν η πρώτη απώλεια σετ για τον Ράφαελ Ναδάλ στο τουρνουά, με τον Ισπανό να ανακάμπτει άμεσα και να πραγματοποιεί μια απόλυτα ισορροπημένη εμφάνιση, επιδεικνύοντας τόσο τις επιθετικές όσο και τις αμυντικές του ικανότητες.

“Μετά από ματς σαν κι αυτό, επιστρέφεις στο ξενοδοχείο σου γεμάτος ενέργεια. Το διασκέδασα και σήμερα. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με βραδινό session στο Arthur Ashe” είπε μετά το ματς ο Ναδάλ.

Το αμερικανικό κοινό λατρεύει τον Ράφα και το έδειξε για μια ακόμη φορά ενώ και ο Ισπανός δεν τους άφησε παραπονεμένους, χαρίζοντάς τους ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές, όπως τον εκπληκτικό πόντο προς το τέλος του αγώνα, με το μοναδικό του forehand, εκτός της sideline. Τον συγκεκριμένο πόντο πανηγύρισε έξαλλα και ο Τάιγκερ Γουντς που δεν χάνει, σχεδόν, κανέναν αγώνα του Ναδάλ.

Μετά τον αποκλεισμό του Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ έχει γίνει αυτόματα το πρώτο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 33χρονος από τη Μαγιόρκα, έχει ρεκόρ 7-0 απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν ενώ, εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και προκριθεί στους “4”, εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του αντίστοιχου προημιτελικού Μονφίς-Μπερετίνι.

Με αυτά τα δεδομένα και εκτός εξαιρετικού απροόπτου, ο Ναδάλ βρίσκεται ήδη στον τελικό του US Open και περιμένει από το πάνω μέρος του ταμπλό έναν εκ των Φέντερερ, Βαβρίνκα, Μετνβέντεφ ή Ντιμιτρόφ.

Ξετυλίγεται μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ράφα, να πλησιάσει κι άλλο τον Φέντερερ στις κατακτήσεις Grand Slam και να απομακρυνθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που τους πλησιάζει απειλητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο “αιώνιοι” του αθλήματος, Ναδάλ και Φέντερερ, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο US Open!

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Όλο και πιο κοντά στο 19ο – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα